Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties / Grote Steden- en Integratiebeleid
Persbericht ministerraad
21 juni 2002

VERHUISKOSTENVOORZIENINGEN OOK VOOR ARUBANEN

De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid ingestemd met het tijdelijk besluit tegemoetkoming verhuiskosten Antillianen en Arubanen. Op grond van dit besluit kunnen Arubanen aanspraak maken op de verhuiskostenvoorzieningen, zoals die al gelden voor Antillianen.

Het besluit ondersteunt in Nederland woonachtige Antillianen en Arubanen, die een baan op de Antillen of Aruba hebben gevonden bij hun terugkeer daarheen. Nederland betaalt per gezin maximaal 5.900 euro. Het Verhuiskostenbesluit is onderdeel van een gezamenlijk project met de Antilliaanse overheid in het kader van de nota Migratie Antilliaanse Jongeren.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het besluit wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad. De regeling treedt een dag na publicatie in werking en wordt uitgevoerd door de Sociale Verzekeringsbank, vestiging Leiden. Het Nederlands Migratie Instituut verzorgt de voorlichting.

RVD, 21.06.2002