Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerraad stemt in met wijziging Registratiebesluit Wet milieugevaarlijke stoffen (21-6-2002)


De ministerraad heeft op voorstel van minister Pronk van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer ingestemd met een wijziging van het Registratiebesluit Wet milieugevaarlijke stoffen. Producenten en importeurs worden verplicht systematisch een aantal gegevens over de gevaren van stoffen bij te houden. De door onafhankelijke deskundigen geverifieerde gevaarseigenschappen van deze stoffen moeten worden verstrekt aan de afnemers daarvan.

Het gaat zowel om bestaande als nieuwe stoffen. De gegevens kunnen met behulp van een 'quick scan' worden geïnventariseerd. Op basis van dit besluit worden de stoffen gecategoriseerd en vastgelegd in de bedrijfsregistratie. Hiermee krijgen bedrijven inzicht in de gevaren en kunnen zij op verantwoorde wijze (zorgplicht) veiligheidsmaatregelen nemen. Als van een stof geen gegevens beschikbaar zijn, valt deze automatisch in de hoogste risicocategorie.

Het voorstel is vastgelegd in een concept-AMvB. De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de concept-AMvB voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van de AMvB wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=1&goto=7810&site=persbericht )