Ingezonden persbericht

SuSE Linux Pro-Office cd met StarOffice 6 half juni beschikbaar

State-of-the-art Linux desktoptechnologie op één CD

Neurenberg, 21 juni 2002 - SuSE Linux, internationaal technologisch leider en solutions provider van open source besturingssystemen, maakt bekend dat half juni de SuSE Linux Pro-Office cd met Sun Microsystems' StarOffice 6.0 verschijnt. Deze Pro-Office cd voor SuSE Linux 8.0 bevat bovendien de laatste editie van de ultieme desktopomgeving KDE 3.0.1 en belangrijke patches voor het SuSE Linux 8.0 besturingssysteem. Met de Pro-Office cd, kunnen SuSE Linux-gebruikers hun privé-computers uitrusten met state-of-the-art Linux desktoptechnologie.

Krachtige en flexibele allround officeoplossing
StarOffice 6 bevat alle essentiële officetoepassingen: het tekstverwerkingsprogramma StarOffice Writer,
de spreadsheettoepassing StarOffice Calc,
het presentatieprogramma StarOffice Impress,
het tekenprogramma StarOffice Draw
en de gegevensorganiser StarOffice Base.

Met zijn intuïtieve menu's en de hoge mate aan gebruiksvriendelijkheid is StarOffice 6.0 een krachtige allround oplossing, die geheel compatibel is met andere bestandsformaten. Met StarOffice kunnen gemakkelijk bestanden bewerkt worden die zijn gemaakt met Microsoft Office of Office XP-toepassingen. Ook kunnen ze worden opgeslagen in de bij die programma's behorende bestandsformaten, zodat onderlinge uitwisseling probleemloos verloopt.

Een van de nieuwe eigenschappen van StarOffice 6.0 is de geïntegreerde ondersteuning van TrueType lettertypen met aangepaste metrics. De documentopmaak blijft compleet bewaard, ongeacht de gebruikte toepassing. Voor financiële en administratieve taken biedt StarOffice Calc nu een programma dat vergelijkbaar is met Microsoft Excel.

Snelheid en efficiency - succesfactoren van het officepakket Het standaard gebruik van het XML bestandsformaat voor het opslaan van documenten versnelt werken met office aanzienlijk. Werk dat met StarOffice is gemaakt kan zonder beperkingen worden overgezet naar op XML gebaseerde programma's. De gebruikte compressiemethode voldoet aan de geldende industriestandaarden en zorgt voor kleine bestanden. Dit heeft een gunstig effect op het gebruik van opslagcapaciteit en heeft kortere laadtijden tot gevolg.

In combinatie met de desktopomgeving KDE 3.0.1 en de nieuwste Linux patches voor SuSE Linux 8.0 vormt SuSE Linux Pro-Office een krachtig officepakket voor pc-gebruikers. SuSE Linux Pro-Office is vanaf half juni verkrijgbaar bij softwareleveranciers voor de adviesprijs van EUR 29,90.

Over SuSE
SuSE Linux is een van de toonaangevende aanbieders van complete oplossingen gebaseerd op het open source besturingssysteem Linux. Naast besturingssystemen en software voor particulieren biedt SuSE softwareoplossingen en complete systemen voor de inzet van Linux in bedrijven.

SuSE steunt cliënten met een breed pakket gekwalificeerde diensten voor consulting, training en support. Het bedrijf beschikt over het grootste ontwikkelingsteam voor open source oplossingen. De unieke productkennis die het bedrijf heeft opgedaan is op internet beschikbaar via de grootste Linux kennisdatabank ter wereld.

Bezoek voor meer informatie http://www.suse.de/en/

Voor nadere informatie:

SuSE Linux AG,Martina Eckstein, Tel.: +/49/911/740.53507, Fax: +/49/911/741.7755, meck@suse.de

Effect-euroPRgroep, Tjarko Rookmaker, Tel.: 023/547 07 97, Fax.: 023/547 12 39, suse@effect-europr.nl