AutoRai

21-6-2002

Sportieve looks voor Nissan Almera

Sportiviteit staat voorop bij de Nissan Almera Sport Edition. Het actiemodel van de Almera, gebaseerd op de Sport-uitvoering, is extra aangekleed met een Sport Edition-pakket. Dit pakket heeft een waarde van 1450,-, maar wordt aangeboden voor 300,-.

Sportiviteit staat voorop bij de Nissan Almera Sport Daardoor is er al een Almera 1.5 Sport Edition vanaf 16.975,-. Medio juni staat de auto bij de Nissan-dealer.

De Almera Sport Edition is bijzonder rijk uitgerust. Van binnen onderscheidt deze speciale uitvoering zich van andere door onder meer een geïntegreerde radio/cd-speler met zes speakers, een met leer bekleed stuurwiel, een versnellingspook met zilverinleg en chromen deurgrepen. In het apart ontworpen interieur voeren zwart en donkergrijs de boventoon. De wijzerplaten van de meters zijn lichtgrijs en zwart gekleurd. Het sportieve uiterlijk verkrijgt het model door onder meer 16 lichtmetalen zesspaaks velgen, mistlampen vóór, zijskirts, bumpers en beschermstrips op de flanken in carrosseriekleur. De Sport Edition is leverbaar in de nieuwe kleur Techno Grey maar ook in Signal Red, Silver en Brilliant Black.

Er zijn drie krachtbronnen beschikbaar voor de Almera Sport Edition, die zowel als drie- als vijfdeurs verkrijgbaar is. Voor de motoren is keus uit een soepele 1.5, een pittige 1.8 en een krachtige 2.2 direct ingespoten turbodiesel. Om de veiligheid te waarborgen is het model voorzien van onder meer bestuurders- en passagiersairbags, zij-airbags, actieve hoofdsteunen vóór, ABS, elektronisch geregelde remkrachtverdeler (EBD) en Brake Assist.