Hollandsche Beton Groep

Persbericht

HBG, Hollandsche Beton Groep nv

21 juni 2002

HBG: omvangrijke opdracht voor snelweg in Amerikaanse staat North Carolina

Rijswijk - HBG Constructors, Inc. - de Amerikaanse groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv - heeft in combinatie met Lane Construction Co. opdracht verworven voor het ontwerp en de bouw van ruim zeventien kilometer zesbaans snelweg en 23 brugconstructies nabij Raleigh, North Carolina. De aanneemsom bedraagt EUR 135 miljoen, waarvan zestig procent voor HBG. Opdrachtgever is North Carolina Department of Transportation.

De bruggen en viaducten liggen verspreid over vijftien bouwlocaties. Het betreft kunstwerken in zowel beton als in staal. Het project staat bekend onder de naam 'Knightdale Bypass'. Het nieuwe stuk snelweg maakt een einde aan de verkeersproblemen, die forenzen en andere automobilisten in de regio dagelijks ondervinden op hun weg naar en vanaf highway 64.

De design-and-build-contractvorm voor dit project levert de opdrachtgever aanzienlijke kosten- en tijdbesparing op. De bouwcombinatie start in juli en voltooit het project vóór 30 december 2004, zeven maanden eerder dan de oorspronkelijk door de opdrachtgever geëiste opleverdatum van
1 augustus 2005.


HBG zal - zoals bekendgemaakt op 11 juni 2002 - naar verwachting worden overgenomen door Koninklijke BAM NBM nv. De nieuwe combinatie behoort met een pro forma omzet van EUR 8,5 miljard tot de grote Europese aannemingsconcerns. De nieuwe combinatie behaalt circa vijf procent van de omzet in de Verenigde Staten van Amerika, waar HBG een leidende positie inneemt op de markt voor bruggenbouw.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, HBG Public Relations, telefoon 070 3722121.