LTO Nederland

AJK Groningen bouwde de mooiste stropop

Vrijdag 21 juni 2002 - De Agrarische Jongeren in de provincie Groningen krijgen de prijs voor de mooist gebouwde stropop van Nederland. Op uitnodiging van de campagne Boeren en tuinders, Ondernemers van Nature bouwden de agrarische jongeren van het NAJK in alle 12 provincies grote stro-objecten. Vanaf 15 juni staan deze langs de snelwegen om de aandacht te vestigen op de Week van het Platteland. In die week worden door boeren en tuinders van 21 tot en met 28 juni 250 activiteiten georganiseerd om burgers nader kennis te laten maken met de land- en tuinbouw.

De vakjury, bestaande uit Hans Peter Westerbeek ( IVN), Elly de Jong ( beeldhouwster uit Amsterdam) Edger Hamer ( SBS) en Erdie Burema (PVE) nomineerden de werkstukken van Groningen, Overijssel, Flevoland en Limburg voor de prijs. Het was moeilijk een keuze te maken, aldus juryvoorzitter Westerbeek, er is erg veel energie gestoken in het bouwen van de stro-objecten. De poppen getuigen van creativiteit en voldoen alle aan de voorwaarde dat ze minimaal zes meter hoog moeten zijn.
De uiteindelijke keuze viel op de ruim negen meter hoge visser die in Groningen langs de A7 staat. De creatieve wijze waarop de Groningse jonge boeren het stro hebben toegepast en de pop een imposante uitstraling wisten mee te geven, telde bij de beoordeling sterk mee. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro.

Publieksprijs

Op de website www.ondernemersvannature.nl stonden vanaf 17 juni de stro-objecten van alle twaalf provincies afgebeeld. De bezoekers van deze site konden tot 20 juni hun stem uitbrengen op de in hun ogen mooiste inzending. Van de 660 stemmen gingen er 181 stemmen ook naar de Groningse jonge boeren waarmee deze nog eens 1000 euro in de wacht slepen. Onder de site-bezoekers die een stem uitbrachten voor de publieksprijs is een prijs verloot. Een weekend Hoeve-logies gaat naar de heer C. Folkersma uit Voorburg.

Nadere informatie: afdeling Communicatie (tel. 070-3382707)

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: ovn@lto.nl

(Auteur: Ondernemers van Nature)