Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-06-2002
Persberichten district Kerkrade
Vrijdag 21 juni 2002 (HP 14:31 uur)

Kerkrade, verzet bij aanhouding:
De politie heeft vrijdag 21 juni 2002 in het gebouw van de NS aan het Museumplein te Kerkrade een 22 jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden. De aanhouding en zijn overbrenging naar het politiebureau ging niet zonder slag of stoot. De man verzette zich uit alle macht.
Na een melding van een getuige dat een automaat in het gebouw van de NS aan het Museumplein opengebroken werd, ging een politiepatrouille onmiddellijk ter plaatse. In de wachtruimte van het NS-gebouw werd een man aangetroffen die daar zonder enig doel verbleef. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol. Rondom de man lagen diverse glassplinters op de grond. Deze bleken afkomstig te zijn van een vernielde ruit van een bushokje op het Museumplein, waarna vastgesteld werd dat ook een poging gedaan bleek om een drankautomaat in het NS-gebouw open te breken. De man werd door de politie aangehouden en ging daarna geheel door het lint. Hij verzette zich uit alle macht tegen zijn aanhouding en uitte diverse beledigingen en bedreigingen aan het adres van de politieambtenaren. Ook na het aanleggen van de handboeien bedaarde de man niet. Hij werd in een politieauto geplaatst en overgebracht naar het politiebureau. In de politieauto bleef de aangehouden verdachte te keer gaan. Hij spuugde naar de politieagenten en probeerde deze kopstoten uit te delen. Aan het politiebureau werd hij ingesloten ter ontnuchtering. Na zijn ontnuchtering werd hij vrijdagmorgen gehoord. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarna hij in vrijheid werd gesteld.

Kerkrade, aangehouden wegens diefstal:

Vier jongens, allen afkomstig uit Kerkrade, zijn donderdagavond 20 juni 2002 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van een diefstal vanaf een bedrijfsterrein aan de Tunnelweg te Kerkrade. Een getuige had het viertal over het bedrijfsterrein zien lopen en waarschuwde de politie. Bij het ter plaatse komen van een politiepatrouille werd nog juist gezien dat het viertal iets in de struiken wegstopte. Dit bleken een rugzak te zijn en een pallet met frisdrank. In de rugzak werd een betonschaar en een schroevendraaier aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat de omheining van een bedrijfsterrein aan de Tunnelweg was doorgeknipt en dat vermoedelijk van dit terrein ook de frisdrank werd weggenomen. Het viertal, een 18 jarige en drie 15 jarigen, werden voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Daar werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Het buro Halt zal zorgen voor een verdere afhandeling van de strafzaak. De frisdrank, de rugzak, alsmede de betonschaar en schroevendraaier werden in beslaggenomen.

Kerkrade, softdrugs aangetroffen:
Bij een controle in een loods behorende bij een woning aan de Prins Bernhardstraat te Kerkrade heeft de politie donderdag 20 juni 2002 kort na de middag ruim 10 kilo marihuana aangetroffen. Bij een controle op basis van de milieuwetgeving in een loods achter een woning van de Prins Bernhardstraat roken beide politieagenten een sterke hennepgeur waarna in een in de loods staande bak marihuana werd aangetroffen. De beide in de loods aanwezige personen, een 29 en een 27 jarige inwoner van Kerkrade, werden daarop door de politie aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht voor het instellen van een nader onderzoek. In de loop van de middag werden zij in verzekering gesteld.
In de loods werden in verschillende ruimtes marihuana en hasjiesj aangetroffen. Alles bij elkaar bleek dit later bij weging aan het politiebureau ruim 10 kilo te betreffen. Vermoedelijk werden de aangetroffen softdrugs in de loods verpakt in blikken. Deze werden in grote getale aangetroffen alsmede apparatuur om de blikken af te sluiten. Daarnaast trof de politie diverse onderdelen aan om een hennepkwekerij in te richten o.a. assimilatielampen, bakken en houtwol. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.