Politie Gelderland-Midden

Persbericht politieregio Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei

Medicijnen vermist in Wageningen

Aanzienlijke hoeveelheid medicijnen

in Wageningen vermist

Onoordeelkundig gebruik kan gevaar voor de gezondheid opleveren!

In Wageningen is vrijdagmiddag 21 juni tussen 11.30 en 12.00 uur een aanzienlijke hoeveelheid medicijnen uit een fietstas weggenomen. Het incident vond plaats op de Geertjesweg. De medicijnen waren eigendom van een 73-jarige inwoner uit Wageningen. Onoordeelkundig gebruik kan gevaar opleveren. Hoewel dat nog niet overduidelijk vast staat, lijkt het er vooralsnog niet op dat de man zijn medicijnen heeft verloren.

Omdat de medicijnen bestemd waren voor gebruik over enkele maanden, gaat het om 11 verschillende soorten. In een aantal gevallen is sprake van tabletten of capsules. Deze zouden met name door kinderen voor snoepgoed aangezien kunnen worden.

Gevaarlijk

Met name wordt gewaarschuwd voor capsules Tramadol (50 mg) en Tildiem (300 mg) en tabletten Selektine (40 mg). De apotheker laat weten dat deze medicijnen het predikaat 'gevaarlijk' verdienen. Toch kan inname van andere ("minder gevaarlijke" - tussen aanhalingstekens) medicijnen door bijvoorbeeld een kind wel degelijk gevaar opleveren. Daarbij gaat het om de tabletten Diazepam (10 mg); Alprazolam (0,5 mg); Aspirine (100 mg); capsules Alfacalcidol (0,25 mcg) en oogdruppels (Xalatan).

Bij aantreffen ...

Bij aantreffen van de medicijnen wordt de vinder dringend verzocht de politie direct te informeren. Indien men op andere wijze in het bezit van de medicijnen is gekomen, lever deze dan in bij de apotheek, de dienstdoende huisarts of de politie.

Raadpleeg bij onoordeelkundig gebruik direct de dienstdoende huisarts!

Harry Munniksma (0318 - 688221)