Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Network associates introduceert verbeterde online managed antivirus service voor de desktop

VirusScan ASaP levert automatisch updates zonder internetverbinding en verbeterde bescherming voor inbellende gebruikers

Amsterdam, 21 juni 2002 - McAfee Security, onderdeel van Network Associates (NYSE: NET), heeft een verbeterde versie van de VirusScan ASaP managed antivirus service voor de desktop geïntroduceerd. De nieuwe versie levert automatisch updates zonder dat PC's aangesloten hoeven te zijn op het internet. Hierdoor zijn alle gebruikers van een bedrijfsnetwerk gegarandeerd beschermd. Daarnaast zal de service gebruikers automatisch updaten als zij inloggen op het netwerk, in plaats van op vastgestelde tijden. Dit zorgt voor een betere bescherming van werknemers die op afstand werken.

"We rekenen op McAfee voor de virusbescherming van onze desktops. We hebben echter veel gebruikers die op andere locaties werken of die niet verbonden zijn met het internet, maar die wel beschermd moeten zijn," aldus Hans den Braber, projectleider ICT bij het KNMI. "Met de verbeterde VirusScan ASaP kan ik het beheer van alle gebruikers op ons netwerk overdragen aan McAfee en me concentreren op andere zaken."

IT-beheerders moeten een netwerk beschermen dat vaak over meerdere locaties verspreid is en verschillende gebruikers heeft, die verschillende programma's en applicaties gebruiken. Zij hebben allemaal toegang tot het netwerk en moeten daarom tegen kwaadaardige code beschermd worden; één onbeschermde PC kan het hele netwerk platleggen. Thuis- en mobiele werkers loggen op verschillende momenten in op het netwerk. Dit vormt een veiligheidsrisico en bemoeilijkt het up-to-date houden van de virusbescherming. De verbeterde VirusScan ASaP controleert of er updates zijn zodra iemand inlogt op het netwerk. Met de webgebaseerde rapportage hebben beheerders een compleet overzicht van alle gebruikers op het netwerk.

"Er zijn veel organisaties met gebruikers die niet met het internet verbonden zijn, vanwege kostbesparingen, productiviteit of omdat deze werknemers vanwege hun functie geen internet nodig hebben. Zij zijn echter wel verbonden met het netwerk," legt Sal Viveros uit, marketing manager McAfee ASaP. "Met de verbeterde VirusScan ASaP hebben bedrijven alle voordelen van een online managed service, zonder dat zij wijzigingen hoeven aan te brengen in hun internetbeleid, met de garantie dat alle gebruikers beschermd zijn tegen virusbedreigingen."

VirusScan ASaP is gebaseerd op de virus-scanning engine van McAfee. Het biedt het hoogste niveau van desktopbescherming in een online service. Deze service wordt volledig beheerd door McAfee; in de Benelux draagt 4Sure.IT zorg voor het beheer. Dankzij VirusScan ASaP hoeven beheerders zich niet meer voortdurend bezig te houden met het downloaden van nieuwe updates, nodig als bescherming tegen de dagelijks opduikende en zich ontwikkelende virusbedreigingen.

In het verleden had de technologie die zorgt voor de automatische updates, Rumor peer-to-peer technologie, desktops nodig met internettoegang. Nu gebruikt de technologie een PC op het netwerk met internettoegang als een proxy. Met deze proxyverbinding download de service een update direct vanaf het Network Operations Center (NOC). PC's zonder internetverbinding ontvangen de update van de PC die als proxyverbinding gebruikt wordt. Hierdoor zijn alle desktops op het netwerk beschermd.

4Sure.IT's succes met McAfee ASaP
In de eerste vijf maanden van 2002 behaalde de managed services provider 4Sure.IT veel successen. 4Sure.IT heeft nu partners en klanten in elf Europese landen; er zijn tien nieuwe partners bijgekomen, een groei van 25%. Het aantal klanten van 4Sure.IT groeide tot 891, een toename van 122%. Het totale aantal nodes groeide met ruim 100% naar 10.200.

Marcel Hartgerink, General Manager van 4Sure.IT: "De verwachtingen over de nieuwe versie van VirusScan ASaP zijn erg positief. Wij geloven dat we met deze nieuwe versie meer grote klanten kunnen winnen. We verwachten dan ook dat het gemiddelde aantal nodes per klant, nu gemiddeld elf, zal toenemen."

McAfee Security
McAfee Security is een productdivisie van Network Associates die bedrijven beschermt tegen beveiligingsinbreuken, virusaanvallen en gemengde bedreigingen ('blended threats'). McAfee Security biedt uitgebreide netwerkbescherming dankzij geavanceerde technologieën voor antivirus, encryptie, desktop firewall, indringersdetectie, kwetsbaarheidanalyses en managed security. Alle McAfee Security producten en diensten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft remedies ontwikkeld voor grote uitbraken zoals LoveLetter, CodeRed en Nimda. Voor meer informatie: http://www.mcafeesecurity.com.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiliging- en beschikbaarheidoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee Security, Sniffer Technologies en Magic Solutions. McAfee levert antivirusproducten, Sniffer is expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging, en Magic in vernieuwende oplossingen voor service management. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###