Ingezonden persbericht

SCOOT en BOOKINGS sluiten partnership in Nederland en België

Vind-service en on-line hotel reserverings systeem bieden gerichte zoeker directe boekingsmogelijkheid

Amsterdam, 21 juni 2002 Door een samenwerking tussen SCOOT en Bookings kunnen bezoekers van de Scoot website direct on-line een hotelkamer reserveren. De daartoe gesloten overeenkomst zal gelden voor meer dan meer dan 150 hotels in België en Nederland. Niet alleen gebruikers krijgen hierdoor een extra service, ook de bij SCOOT aangesloten hotels profiteren. Via Bookings krijgen zij een volwaardige on-line reservering-tool tot hun beschikking waardoor zij direct te boeken zijn, zonder zelf een e-commerce systeem te hoeven bouwen. SCOOT en Bookings zorgen beiden ook voor promotie van de hotels op hun websites, waardoor marketingkosten worden bespaard. Naar verwachting zal het aantal hotels dat door de samenwerking via SCOOT wordt geboekt de komende maanden aanzienlijk stijgen.

Logische stap
"Voor SCOOT, als nummer 1 vind-service op het internet, is deze samenwerking een logische stap in ons streven om onze gerichte zoekers direct in hun behoeften te kunnen voorzien, zegt Stein Peters, verantwoordelijk voor Business Development bij SCOOT Benelux. "Consumenten zijn behalve op zoek naar een hotel ook op zoek naar een kamer die direct vastgelegd kan worden".

Gebruiksgemak
Matthijs Steenhuizen, Sales Manager Benelux Bookings, benadrukt met name het gebruiksgemak voor bezoekers en hotels. "Bookings is marktleider in de Benelux op het gebied van on-line hotelreserveringen, die voor de bij haar aangesloten hotels zoveel mogelijk reserveringen wil genereren. De samenwerking met een bekende en gerespecteerde on-line speler als SCOOT brengt onze hotels nog meer gasten en de consument nog meer gemak". Daarnaast ziet hij ook de mogelijkheid om het Bookings hotelaanbod verder uit te breiden, als een groot voordeel van de samenwerking. "Omdat de sales-teams van SCOOT Benelux en Bookings op het acquisitie vlak de krachten gaan bundelen, kunnen we de hotels nu een mooi pakket aanbieden: meer 'visibility' via SCOOT en onmiddellijke conversie naar reserveringen via Bookings".

Over SCOOT
SCOOT is een intelligente zoek- en vindservice die consumenten voorziet van doelgerichte aankoopinformatie en hen in direct contact brengt met relevante aanbieders van producten en diensten via een reeks van interactieve toegangskanalen. In Nederland is de dienst beschikbaar via 0900 0700 en via het internet www.scoot.nl en in Belgie via www.scoot.be. SCOOT Benelux is een dochtermaatschappij van SCOOT Europe, sinds 27 juli 2001 voor 100% in handen van Vivendi Universal. Vivendi Universal is in Europa vooral bekend als vooraanstaand speler op de markt van de (tele)communicatie.

Over BOOKINGS
Het Nederlandse Bookings is in de Benelux marktleider op het gebied van on-line hotelreserveringen. Ook in geheel Europa mag Bookings zich rekenen tot één van de marktleiders op dit gebied. Bookings biedt één compleet aanbod van onafhankelijke hotels over de hele wereld. De database van Bookings beslaat duizenden onafhankelijke (inter-) nationale hotels en hotelketens. In het eerste kwartaal van 2002 werd de Bookings website dagelijks door meer dan 27.000 unieke internetgebruikers bezocht die gezamenlijk meer dan 5 miljoen pageviews per maand genereerden. Een groot aantal onafhankelijke hotels en hotelketens biedt bezoekers van hun websites on-line reserveringsmogelijkheden via het Bookings-systeem. Via Bookings kan de consument inmiddels in 84 landen en regio's een hotelreservering maken. Het in 1996 opgerichte Bookings is gevestigd in Amsterdam en heeft 54 medewerkers in haar vestigingen in Amsterdam, Singapore, Tokio en Santiago de Chile.



Ingezonden persbericht