Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-06-2002
Persberichten district Sittard
Vrijdag 21 juni 2002 (HP 15:45 uur)

Susteren, rijden onder invloed:
Een 29 jarige automobilist uit Sittard is vrijdagmorgen 21 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de bestuurder bleek omstreeks 04.40 uur tijdens een controle op de Rijksweg Noord waar de bestuurder zijn voertuig tot stilstand bracht bij het zien van een politieauto. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals werd bevestigd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest velenen aan een alcoholcontrole. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.2 en 1.3 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Geleen, boete wegens belediging:
Een 19 jarige inwoner van Geleen heeft donderdagmiddag 20 juni 2002 een boete van 220 euro opgelegd gekregen wegens het beledigen van een politieambtenaar.
De automobilist reed omstreeks 13.15 uur over de Pietersstraat te Geleen waar hij de verplichte autogordel niet droeg. De verkeersovertreding werd gezien door de bemanning van een politieauto die daarop een onderzoek instelde. Op de Markt te Geleen volgde daarop een controle waarbij de bestuurder een van de politieambtenaren beledigde. De politieagent deelde de automobilist mede dat hij daar niet van gediend was en dat hij bij een volgende belediging over zou gaan tot een aanhouding. Blijkbaar was dit tegen dovemans oren gezegd want kort daarop sprak de automobilist weer beledigende woorden uit tegen dezelfde agent. De automobilist werd daarop aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de officier van Justitie kreeg de aangehouden verdachte een boete in het kader van snelrecht opgelegd van 220 euro. De bekeuringen wegens het niet dragen van de autogordel en het niet op eerste vordering kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs volgen nog. Na verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld.