Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 21-06-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 16.00 uur; (J. Clermonts)

Resultaten controles

Vandaag werd op de Heelerweg in Voerendaal en de Schelsberg in Heerlen met staande houding gecontroleerd. Op de eerstgenoemde reed 5% van de passanten te hard en vielen 7 bekeuringen voor de gordel en 1 bromfietser droeg geen helm. Op de tweede locatie kregen 12 bestuurders een bon voor de gordel, 4 bromfietsers een bon voor het niet dragen van de helm en 4 bestuurders voor het rijden door rood. In het totaal reed 8% van de passanten te hard.
Een bestuurder die door rood reed had bovendien gedronken en bleek 0,8 promille te hebben en kreeg naast de bon voor roodlicht ook een boete van 190 opgelegd en een rijverbod.

Verder vonden op de Stationstraat in Beek, de Dorpstraat in Spaubeek, de Bredastraat en de J.F. Kennedylaan in Heerlen, radarcontroles plaats. Daar reed respectievelijk 105, 12%, 6% en 8% te hard.

Een bestuurder op de N281 werd betrapt door de onopvallende motorsurveillant met bumperkleven en op de afrit een andere weggebruiker te hinderen op de uitvoegstrook. Hiervoor werd hij bekeurd en zijn rijbewijs ingevorderd.