Politie Midden- en West Brabant

Overval op gezin te Wijk en Aalburg

Datum: 21/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Aanstaande maandag 24 juni 2002 wordt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed een gewapende overval in Wijk en Aalburg.
Op donderdag 23 mei 2002 werd een gezin, wonende in de Veldstraat te Wijk en Aalburg, overvallen. De bewoners werden die dag (vermoedelijk rond 05.30 uur) ruw in hun slaap gewekt door drie gemaskerde mannen die de slaapkamer binnendrongen. De bewoners werden daarbij met een vuurwapen bedreigd. De daders eisten dat men de aanwezige kluis zou openen. Terwijl de bewoners onder schot gehouden werden, leegden de daders de kluis. De daders gingen er vandoor met een geld-bedrag. De daders zijn vermoedelijk in de richting van Dussen weggereden. Er is sprake van drie mannelijke daders die vermond waren met bivakmutsen. Daarnaast waren zij gekleed in donkere kleding.

Op donderdag 23 mei 2002 omstreeks 06.00 uur kreeg de politie het bericht door dat er op een parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Oude Kerkstraat in Dussen een auto in brand stond. Het betrof een groene Volkswagen Passat TDI voorzien van het Nederlandse kenteken ZH-TH-69. De auto was op 15 mei jl. in Zevenbergen gestolen. De politie vermoedt dat deze auto door de daders als vluchtauto is gebruikt en daarna in brand is gestoken.

De districtsrecherche van het politie district Oosterhout onderzoekt de overval en is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Tijdens de uitzending wordt een speciaal publiekstelefoonnummer vermeld, waarop eventuele getuigen kunnen reageren.