SIEMENS NEDERLAND N.V.

Siemens Mobile deze zomer hoofdsponsor van het Nederlandse Kiteboarden

Siemens Nederland is vanaf vandaag als hoofdsponsor verbonden aan diverse activiteiten op het gebied van kiteboarden. Siemens Mobile presenteert onder andere haar eigen kiteboard-team. Dit bestaat uit Fons Vervoort, Judith van Kaathoven Cees van Oosterum. Tevens is Siemens de hoofdsponsor van de komende 3 Nederlands Kampioenschap kiteboarden. Onder de noemer 'Siemens Mobile NK Kiteboard' zullen achtereenvolgens Noordwijk, Veere en Zandvoort worden aangedaan. Ook komt er een Siemens beachtour langs de Nederlandse stranden.

Siemens kiest voor sponsoring van het kiteboarden ter gelegenheid van de introductie van de nieuwste mobiele telefoon, de Siemens M50. Dit toestel past perfect bij de sfeer en de 'wereld' van het kiteboarden. De M50 staat voor fun, vrijheid en games en is vanaf eind juni verkrijgbaar. Siemens hoopt door middel van hun bijdrage aan het kitesboarden deze sport in Nederland verder te kunnen helpen ontwikkelen en een positieve bijdrage aan de sport te kunnen leveren.

Het Siemens Mobile Kiteboard Team
Siemens is deze zomer de sponsor van een eigen kiteboard-team. Het team bestaat uit drie personen. Aanvoerder van het team is de Nederlandse kiteboarder Fons Vervoort. Hij heeft deze winter hard getraind in Zuid-Afrika en heeft zich bezig gehouden met nieuwe technieken om de (internationale) concurrentie bij te kunnen houden. Naast de NK's zal hij aan de PKRA Grand Prix Tour meedoen. Na de aansprekende resultaten van vorig jaar hoopt hij dit jaar progressie te boeken en nog betere resultaten neer te kunnen zetten, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Het tweede Siemens teamlid is Judith van Kaathoven. Zij heeft haar sporen inmiddels al verdiend in het wakeboarden, maar zal zich vanaf dit seizoen ook op het kiteboarden richten. Ze wil dit jaar met name veel nieuwe tricks aanleren zodat ze volgend jaar internationale wedstrijden kan gaan 'varen'. Als één van de weinige vrouwen in de Nederlandse kiteboard scene hoopt ze een bijdrage aan de sport te kunnen leveren en ervoor te zorgen dat meer vrouwen zich gaan bezighouden met deze nieuwe extreme sport.

Het derde teamlid is aanstormend talent Cees van Oosterum. Cees is slechts 15 jaar, maar al zeer bekwaam met de kite. Vorig jaar werd hij derde bij de 'Rookie of the Year' verkiezing. Hij kijkt erg uit naar de samenwerking met Judith en Fons en hoopt veel van ze te kunnen leren zodat hij volgend seizoen goed voor de dag kan komen tijdens de wedstrijden.

Siemens Mobile NK Kiteboard
Naast de sponsoring van een eigen team zal Siemens hoofdsponsor zijn van de drie NK's kiteboarden die deze zomer in Nederland zullen plaatsvinden. Begin juli vindt het eerste Siemens NK in Noordwijk. Afhankelijk van het weer zal dit in het weekend van 6/7, 13/14 of 20/21 juli plaatsvinden. Het volgende NK wordt gevaren in Zeeland, in Vrouwenpolder bij Veere. De datum van dit NK zal natuurlijk ook afhankelijk zijn van het weer en op 10/11, 17/18 of 24/25 augustus plaatsvinden. Het laatste NK, de grote finale zal eind september of begin oktober plaatsvinden in Zandvoort. Meer details over de NK's volgen in een later stadium.

Siemens Beachtour
Een Siemens promotieteam zal deze zomer diverse stranden aandoen om de Siemens M50 en het kiteboarden te promoten. De promotieteams zullen mensen op het strand de kans geven het nieuwe toestel te testen en ter plekke diverse games te spelen. Men krijgt tevens de kans prijzen te winnen, zoals een M50 of een kiteboard clinic. Tijdens de beach tours zullen kiteboard demonstraties plaatsvinden.

Voor meer informatie over de NK's en het team kan tevens contact opgenomen worden met Richard Henderickx van Trendsportworld op telefoonnummer 070-3588770.

Inlichtingen voor de redactie en beeldmateriaal: Persvoorlichting Siemens Nederland N.V., Maike Dittmar, Telefoon 070 - 333 3786, mobiel 06-21 20 35 52, fax 070 - 333 1611 e-mail: maike.dittmar@siemens.nl
Alle persberichten van Siemens staan ook op de internet-site: www.siemens.nl/persinfo

21 jun 02 16:18