Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Datum: 21/6/2002
Auteur: R.v.Kuik

Inbraak bestelbusje:

In de nacht van dinsdag 18 juni op woensdag 19 juni werd er in een aan het Oranjebolwerk in Steenbergen geparkeerd staande witte Nissan Vanette ingebroken.
De achterruit werd uit de auto gehaald waarna men de hele auto doorzocht.
De buit bestond uit een hoeveelheid gereedschap.

Ongeval motoren met letsel

Op donderdag 20 juni omstreeks 20.50 uur vond er op de Moerstraatseweg te Steenbergen een ongeval plaats waarbij twee motorrijders betrokken waren.
De Oosterhoutse bestuurder van de eerste motor wilde in eerste instantie rijdende over de Moerstraatseweg richting Steenbergen rechtsaf de Krabbenweg inrijden, maar haalde dit gezien de gereden snelheid niet.
De Roosendaalse bestuurder van een tweede motorfiets die eveneens over de Moerstraatseweg reed zag de andere motorfiets te laat en reed achterop. Hierbij raakte de duopassagiere van de eerste motorfiets een beenbreuk op. Is opgenomen in een Roosendaalsziekenhuis.

Eenzijdig ongeval/auto van dijk

Ongeveer een half uurtje eerder die dag raakte de bestuurder van een personenauto uit St. Philipsland rijdende over de Zuidzeedijk in de gemeente Steenbergen de controle over het voertuig kwijt. De auto slipte van de dijk af en kwam in een lager gelegen aardappelveld terecht.
De bestuurder en twee inzittenden werden met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. Na behandeling konden de slachtoffer huiswaarts keren.

Persberichten Team Halsteren Bergen op Zoom Noord

Op vrijdag 21 juni 2002 van 11.30 tot 12.45 uur bromfietscontrole gehouden op het Tuinderspad in Tuinwijk te Bergen op Zoom. Een 20-tal bromfietsen gecontroleerd. Het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat / verzekeringsbewijs en geen gele/oranje plaat waren de meest voorkomende incidenten. Er werd verbaliserend opgetreden.

Diefstal tuinmeubelen
Uit een tuin aan de Mosberg te Roosendaal is hedennacht een tuinstel, bestaande uit 4 stoelen en een tafel ontvreemd. Schade 860 Euro.

Diefstal laptop

Bij een bedrijf aan de Neutronweg te Roosendaal is donderdagmiddag vanuit een kantoor een laptop, merk Hewlett Packard ontvreemd. De laptop is vermoedelijk via het openstaande kantoorraam meegenomen.

Achtervolging tot in Belgie

De 41 jarige Nederlander J.L, wonende te Antwerpen pleegde op donderdagavond omstreeks 18.45 uur enkele vernielingen en bedreigingen aan de Amberberg te Roosendaal. Nadat de politie in kennis was gesteld, zag men hem rijden op de Willem Dreesweg te Roosendaal. De bestuurder werd een stopteken gegeven waaraan hij niet voldeed. Een achtervolging ontstond, waarna J.L. onder de gemeente Essen, Belgie, met zijn auto in de sloot belandde. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de Belgische politie. Een onderzoek wordt ingesteld.