Datum: 21 juni 2002


Caravancontrole door Politie, Brandweer en 3VO Noordwijk

Politie Hollands Midden, Brandweer Hollands Midden en 3VO organiseren op zaterdag 20 juli 2002 op het terrein van de politie en brandweer te Noordwijk een gratis veiligheidscontrole van caravans en vouwwagens.

Tijdens deze controle wordt met name gelet op de belangrijke veiligheidsaspecten en op wettelijke aspecten rondom de caravan of vouwwagen. Zo controleert de brandweer de gasdichtheid van de gasleidingen en de gasslangen. De politie let met name op wettelijke aspecten zoals het in orde zijn van de papieren, het gewicht en de staat van de banden. Indien er mankementen aan de caravan of vouwwagen geconstateerd worden, geven zij een reparatieadvies. 3VO is aanwezig om tips en adviezen te geven rondom het onderhoud van een caravan of vouwwagen.

Er blijkt nog steeds het misverstand te bestaan dat onderhoud niet nodig is, omdat de caravan of vouwwagen het grootste gedeelte van het jaar stilstaat. Maar juist doordat een caravan langere tijd achtereen stilstaat, bestaat er het gevaar dat banden en gasslangen uitdrogen. Het is dus van belang om jaarlijks uw caravan of vouwwagen te laten controleren.

Een ieder die benieuwd is naar de veiligheidstoestand van zijn caravan of vouwwagen en woonachtig is in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk, kan zich vóór 10 juli 2002 inschrijven op het politiebureau in Noordwijk. Het politiebureau is gevestigd aan de Duinwetering 101 in Noordwijk en is 24 uur per dag geopend.

Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Claudia van Osnabrugge