Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Onderhandelingen CAO VPB hervat

In de maanden april en mei hebben we u bericht over de moeizame onderhandelingen voor de VPB-CAO. Uiteindelijk is het overleg toen opgeschort, om tijd te nemen voor discussie met u. Discussie vooral over de vereenvoudiging van de CAO en discussie over het loon.

De CNV Dienstenbond heeft via zes ledenvergaderingen aan alle leden de gelegenheid geboden om mee te doen. Dit heeft ons tot de conclusie gebracht dat we er absoluut nog niet zijn met de laatste voorstellen van werkgevers. Het accent in onze ledenvergaderingen ligt vooral op loon.

Ook aan werkgevers in de beveiliging hebben we voor de maanden mei en juni een opdracht meegegeven: ga eens praten met al die beveiligingswerkgevers over de problemen in het CAO-overleg. En nog belangrijker: kom met oplossingen terug, zodat we verder kunnen onderhandelen!

Ondertussen heeft iedereen aan vakbondskant en werkgeverskant de raadpleging afgerond. Hoogste tijd dus om conclusies naast elkaar te leggen. Dit overleg moet duidelijk maken of er een resultaat in zicht is, of dat het CAO-overleg definitief is mislukt en we over acties gaan praten. Met de nodige agenda-problemen zijn er twee nieuwe data vastgelegd: donderdag 27 juni, ochtend, en vrijdag 28 juni, middag. Zo snel mogelijk zullen we u hierna weer informeren over de ontwikkelingen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw onderhandelaar namens de Dienstenbond CNV, Harry Gerding. Tel. nr. 023-5651052. Email: hilversum@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 21 juni 2002.