Korps: Utrecht, plaats: utrecht 22-06-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 11.35 uur

Bromfietser stopt niet

UTRECHT- Surveillerende agenten zagen zaterdagochtend om 06.00 uur een 18-jarige bromfietser uit Bilthoven op de Brailledreef rijden. De agenten vroegen de man te stoppen. Hij had hier echter geen zin in en reed weg. Er werd een achtervolging ingezet, die eindigde bij een afgesloten hek. Hierna kon proces-verbaal worden opgemaakt.

Bromfietser verliest macht over het stuur

UTRECHT- Vrijdagmiddag om 16.00 uur raakte een 31-jarige bromfietser uit Utrecht op de Wethouder D.M. Plompstraat ten val. De straat was afgesloten en in het mulle zand verloor de bromfietser de macht over het stuur en raakte ten val. De man is met de ambulance naar het UMC overgebracht.

Motor rijdt tegen achterkant auto

UTRECHT- Op de Rijksweg A27 vond vrijdagmiddag om 15.45 uur een verkeersongeval met letsel plaats. Een 59-jarige man uit Papendrecht reed met zijn motor tegen de achterkant van een personenauto. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC. De motor en de personenauto werden vervolgens weggesleept.

Rijden zonder licht

UTRECHT- Politieagenten hielden zaterdagochtend om 04.30 uur een 23-jarige automobilist uit Leusden aan, omdat hij zijn lampen niet aan had. Omdat de man niet alert reageerde namen de agenten een blaastest af. De man bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij een bekeuring in ontvangst kon nemen.

Man beroofd van fiets en mobiele telefoon
UTRECHT- Zaterdagmorgen om 00.45 uur is een 37-jarige man uit Utrecht op het Westplein beroofd van zijn mobiele telefoon en zijn fiets. De man fietste door de Sijpesteintunnel met zijn mobiele telefoon in de linkerhand. Ter hoogte van het Westplein werd hij door twee mannen van zijn fiets getrokken. De een beroofde hem van zijn mobiele telefoon, terwijl de andere dader zijn fiets afpakte en wegfietste in de richting van het Centraal Station. Twee andere mannen die bij de groep hoorden, renden ook richting Centraal Station. Eventuele getuigen van deze beroving worden verzocht om contact op te nemen met de politie van district Paardenveld, telefoon 0900-8844.

Snelheidscontroles
UTRECHT- Vrijdagmiddag vond er op de Eykmanlaan van 14.45 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole plaats. 1035 Voertuigen werden gecontroleerd, hiervan reden 130 personen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur, waar een snelheid van 50 km per uur is toegestaan.

Vrijdagmiddag werd er door de politie tevens op de Venuslaan tussen 09.30 uur en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De toegestane snelheid is hier 50 km per uur. 742 Voertuigen werden gecontroleerd, waarvan er 212 personen te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur.

Man aangehouden na achtervolging
UTRECHT- Vrijdagochtend om 05.00 uur zagen agenten een automobilist linksaf slaan de Balijelaan op. De 40-jarige man uit Utrecht deed dit echter aan de linkerzijde van de weg op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer. Agenten gaven de man hierop een stopteken. Hieraan gaf hij geen gehoor en ging harder rijden. Een achtervolging werd ingezet, waarbij snelheden werden gehaald van boven de 100 km per uur. Op de Dr. M.A. Tellegenlaan kon het voertuig worden klemgereden. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs werd ingevorderd en het voertuig werd in beslag genomen.

Aanhoudingen bij demonstratie Groen Front
UTRECHT- Naar aanleiding van de demonstratie van Groen Front zijn er vrijdagavond op en rond de Waterlinieweg gedurende de avond in totaal 17 aanhoudingen verricht voor het niet opvolgen van verzoeken van de politie.