Provincie Zuid-Holland

Persbericht

17-06-2002
Te land ter zee en in de lucht in Hellevoetsluis tijdens de Zuid-Hollandse Waterdagen

Tijdens de Zuid-Hollandse Waterdagen op 22 juni is de haven van Hellevoetsluis het decor voor de opnames van het programma 'Te land, ter zee en in de Lucht'. Daarnaast presenteert de provincie zich aan de haven bij het gemeentehuis. Op www.waterdagen.nl is een programmaoverzicht van de activiteiten in Hellevoetsluis en omstreken te vinden.

Speciaal voor de Zuid-Hollandse Waterdagen steken deelnemers aan 'Te land, ter zee en in de Lucht' in de haven van Hellevoetsluis de handen uit de mouwen. Deelnemers aan het programma krijgen een bouwpakket en drie uur de tijd om een vaartuig te maken waarmee zij de voeten droog kunnen houden. Het bouwpakket bestaat voornamelijk uit karton en plakband. Met het vaartuig moet een traject van 25 meter over het water worden afgelegd. Gedeputeerde Lennie Huizer geeft om 13.15 uur het startschot voor deze waterrace.

Op de kade tegenover het gemeentehuis kunt u een bezoek brengen aan de informatiemarkt van de provincie Zuid-Holland. Hier kunt u onder andere in gesprek gaan met uw regiogedeputeerde. Daarnaast zijn er gratis fiets- en wandelroutes af te halen en kunt u bijvoorbeeld informatie krijgen over de kwaliteit van het zwemwater in onze provincie. In het kader van de waterdagen kunt u in Leiden genieten van een 'smartlappenfestival' op de Beestenmarkt en in Gorinchem wordt de sluis opengesteld, zingen er zeemanskoren en zijn er bijzondere schepen te bezichtigen.