Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-06-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 12.45 uur

Bestuurder verlaat plaats van ongeval

UTRECHT- Zondagochtend omstreeks 02.00 uur troffen agenten op de Martin-Ovenweg een busje aan wat op zijn kant tegen een lantaarnpaal lag. Van de bestuurder ontbrak elk spoor. De brandweer moest erbij komen, omdat het busje enigszins smeulde. Het busje werd weggesleept. De toedracht van het voorval wordt nader door de politie onderzocht.

Auto in sloot

UTRECHT- Zondagochtend om 00.30 uur troffen agenten op de Ruimteweg een auto aan, die in de sloot was beland. De auto bleek van een 21-jarige man uit Utrecht te zijn, die de bocht op de Ruimteweg richting Maarssen iets te enthousiast had genomen. De man verklaarde dat hij ongeveer 70 km per uur had gereden. Hierna verloor hij de macht over het stuur, spinde en kwam met de linker achterzijde tegen de troittoirband. Hierdoor sloeg de auto over de kop en belandde in de sloot. De automobilist had aan het ongeval alleen natte voeten overgehouden.

Burger draagt fietsendief over aan politie

UTRECHT- Zaterdagavond werd een 13-jarige jongen uit Utrecht door een bewoner aan de Zuilenselaan vastgehouden, omdat de jongen poogde een fiets te stelen. Toen de agenten ter plaatse kwamen bekende de jongen de diefstal samen met zijn tweelingbroer te hebben gepleegd, die inmiddels was weggefietst. De tweelingbroer kon door aanwijzingen van de 13-jarige jongen ook worden aangehouden. Samen werden ze overgebracht naar het politiebureau in Maarssen voor verhoor.

Aanhouding voor belediging

UTRECHT- Op de Stationsdwarsstraat vond op zaterdagmiddag om 16.00 uur een woordenwisseling plaats tussen twee personen naar aanleiding van schade aan een auto. De partijen werden door de politie uit elkaar gehaald en apart gehoord. Echter een 22-jarige man wilde niet meewerken en begon de agenten te beledigen. Toen de agenten hem hierop aanspraken, ging hij door het lint en werd hij aangehouden. De man werd meegenomen naar het politiebureau en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Lastige zwerver
UTRECHT- In een winkel aan de Vondellaan werd zaterdagmiddag een 54-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man bleek in de winkel een blikje bier te hebben opengemaakt en wilde dit vervolgens niet betalen. Hierdoor kreeg hij ruzie met het winkelpersoneel en begon te schreeuwen. De man was behoorlijk dronken en niet meer voor rede vatbaar. Hij werd door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau bleek dat de man nog een boete had openstaan van 84 euro. Hij kon deze echter niet betalen, waarna hij is ingesloten.

Fietser gewond
UTRECHT- Op de Predikherenstraat raakte zondagochtend omstreeks 02.30 uur een 28-jarige fietser ten gevolge van een botsing aan zijn linker hand gewond. Een 42-jarige automobilist wilde op de Predikherenstraat rechtsaf slaan de Pauwstraat in. Hij zag hierbij de fietser over het hoofd. Een onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de hand gebroken was.