Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-06-2002 Persberichten district Heuvelrug, 13.00 uur

Vechtpartij

LEERSUM- Op zondagochtend werden na een grote vechtpartij vier mannen aangehouden.

Zondagochtend hielden agenten toezicht op de Hoflaan. Omstreeks 01.00 uur zagen de agenten dat er een vechtpartij ontstond tussen een aantal personen. De ruzie werd gesust en enige tijd later ontstonden er verschillende vechtpartijen. Om de vechtpartijen te laten stoppen, werd de groep gesommeerd zich van de Hoflaan te verwijderen.

Een kleine groep bleef vervelend. Hierdoor moest de politie gebruik maken van de wapenstok om de mensen te verwijderen. Een 24-jarige man schopte bij het weglopen een spiegel van een politieauto en werd aangehouden. Twee mannen, 26 en 27 jaar probeerde de aanhouding te beletten, waarop de 27-jarige man een agent bij zijn nek pakte. Een politiehond werd ingezet welke de 27-jarige bij zijn arm greep. Hierop liet de 27-jarige man los en werd aangehouden. Door het tumult wist de 26-jarige man te ontkomen.

Toen de rust nagenoeg was teruggekeerd wilde een 25-jarige man een agent slaan en werd aangehouden. De 26-jarige man kon later alsnog worden aangehouden, omdat zijn jas kwijt was geraakt en in de buurt deze aan het zoeken was.

Door de vechtpartij liepen twee agenten lichte verwondingen op. Het is niet bekend waarom de vechtpartijen ontstonden.(woonplaats verdachten nog onbekend)

Boze automobilist

DOORN- Een 23-jarige automobilist werd aangehouden nadat hij een koetsier had mishandeld.

Omstreeks 15.45 uur reed de 23-jarige man over een zandweg gelegen aan de Broekweg. Op dat moment reden uit tegenovergestelde richting twee aanspanningen, de voorste met twee paarden de achterste met een paard. Volgens een getuige reed de automobilist uit Zeist erg hard over het zandpad. Bij de aanspanning aangekomen, raakte de automobilist van de weg.

De koetsiers reden vervolgens rustig door. De automobilist waarschuwde vervolgens een kennis, die met zijn auto achter de twee koetsiers aanging. De achterste koetsier sloeg vervolgens een bospad in en zijn koets sloeg om. De koetsier raakte door de val licht gewond. De andere koetsier werd door de Zeistenaar ingehaald waarop hij enkele stenen naar de koetsier gooide. De 23-jarige man uit Zeist reed vervolgens weg.

De politie werd gewaarschuwd en kon na onderzoek de 23-jarige man aanhouden en insluiten voor verhoor.(gegevens koetsiers nog onbekend)

Vernieler aangehouden

RENSWOUDE- Op zondagochtend werd een 18-jarige man uit Renswoude aangehouden voor vernieling. De politie werd omstreeks 03.00 uur gewaarschuwd omdat er een reclamebord zou worden vernield aan de Dorpsstraat. Hier werd de 18-jarige man aangehouden en ingesloten voor verhoor. Ter plaatse was een verkeersbord vernield.