Ingezonden persbericht

Milieucertificaat voor Doetinchem Parket

DOETINCHEM, 20020624 -- Doetinchem Parket uit Doetinchem heeft als eerste vloerenlegger in Nederland het internationale FSC-certificaat gekregen. De Forest Stewardship Council (de Raad voor Goed Bosbeheer) heeft dat vorige week toegekend.

De FSC-certificering betekent dat Doetinchem Parket, al 75 jaar gespecialiseerd in het leggen van massief houten vloeren, hét keurmerk heeft ontvangen dat het gebruik van hout uit goed beheerde bossen waarborgt. Het keurmerk wordt erkend door milieuorganisaties als WNF, Milieudefensie en Greenpeace en ontwikkelingsorganisaties als Novib, ICCO en Hivos.

De Forest Stewardship Council staat voor bosbeheer dat de soortenrijkdom in het bos laat bestaan, goed is voor mensen die er werken en wonen en economisch rendabel is. Dat betekent onder meer dat geen hout wordt gekapt langs waterlopen (voorkomen erosie), er wordt gepakt wat het bos aangeeft (niet meer dan er bijgroeit), wordt uitgegaan van natuurlijk verjonging (lieverd dan herplant) en bijzondere planten en dieren worden beschermd.

Directeur H. ter Beest van Doetinchem Parket is bijzonder te spreken over de certificering. ,,We werken al jaren met het juiste, milieuverantwoord gewonnen hout. Zowel bij de vloeren voor particulieren, bij projecten als in sportzalen. Het is fijn om dan erkenning te krijgen voor de wijze waarop je rekening houdt met de natuurlijke leefomgeving in houtwingebieden.''

Doetinchem Parket
Terborgseweg 108
7005 BC Doetinchem
(0314) 324 2000

Van Duivenboden/Doetinchem Parket
Gedempte Oude Gracht 88-94
2011 GV Haarlem
www.doetinchemparket.nl