Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-06-2002 2e persbericht van maandag 24 juni 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten wapenhandel aangehouden
Maandagmiddag zijn op verschillende plaatsen in Eindhoven drie mannen van 33, 41 en 46 jaar oud uit die plaats aangehouden. Zij worden verdacht van illegale wapenhandel.

Om 13.00 uur werd ingevallen in vijf panden in Eindhoven, woningen in Van der Hartstraat, Resedastraat, De Waghemakerstraat en Diepenbrockstraat en een café aan de Frankrijkstraat. In de Van der Hartstraat werd de 33-jarige man aangehouden, in de Frankrijkstraat de 41-jarige en in de Diepenbrockstraat de 46-jarige man.

Uit een onderzoek van de regionale recherche was gebleken dat de verdachten zich schuldig maakten aan de handel in vuurwapens.

Bij de zoekingen, onder leiding van een rechter-commissaris, werd het volgende in beslag genomen: twee vuurwapens, munitie en enkele grammen cocaïne. In de woning aan de Van der Hartstraat werd op zolder een hennepkwekerij met 145 planten gevonden. De planten en apparatuur van de kwekerij zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en worden gehoord.

Aan de actie van vandaag werkten dertig politiemensen mee.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Maandag tussen 7.45 en 9.30 uur is op de Gestelsestraat en de Floralaan West een autogordelcontrole gehouden. 150 voertuigen zijn gecontroleerd en zeventien maal is een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Daarnaast werd nog bekeurd voor een verlopen APK en vijf bromfietsers kregen een bon niet dragen helm, rijden zonder verzekering en het voeren van de verkeerde plaat (geel of oranje).

Helmond: Valse papieren
Bij een bedrijf aan de Graandijk zijn maandag om 10.40 uur twee mannen van 34 en 25 jaar oud aangehouden. Zij meldde zich daar voor werk, maar legitimeerden zich met een vermoedelijk vals of vervalst Frans paspoort. Beide mannen zijn voor onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Veldhoven: Fietsen weg bij inbraak
Zondag tussen 15.00 en 20.00 uur is ingebroken in de berging achter een woning aan de Begijnstraat. De bergingdeur is opengebroken en uit de berging werden een dames- en een herenfiets gestolen. De waarde ligt tegen de 1.000,=.