Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

10-06-2002
Informatie-avond over skaten

Op maandag 24 juni om 20.00 uur is er in Maldensteijn in Malden een informatiea vond over skatemogelijkheden in de gemeente Heumen.

Geruime tijd geleden alweer legde een groep jongeren, onder begeleiding van de jongerenopbouwwerker en de Stichting Jeugdbelangen Malden (SJM) een vraag neer, om het mogelijk te maken om in Malden te skaten. De Maldense jongeren moeten n u bijvoorbeeld naar Nijmegen om op een speciaal ingerichte plek deze populaire sport te beoefenen.

Het gemeentebestuur van Heumen heeft zich in principe uitgesproken vóór de aanl eg van zo'n voorziening in het park aan de Basalt in Malden. De plannen zijn no g in een voorbereidende fase. De informatieavond op 24 juni is bedoeld voor ied ereen in de gemeente die belangstelling heeft voor (het fenomeen) skaten: jonge ren, ouders, omwonenden en andere geïnteresseerden. Gespreksleider zal zijn Hen nie Grol uit Overasselt.

waarom?

Een concreet plan is er nog niet. Vanuit de gedachte dat het goed is om dergeli jke plannen van tevoren kort te sluiten bij inwoners en gebruikers en eventuele vragen te beantwoorden, leek het zinvol om eerst veel informatie over het feno meen skaten uit te wisselen: hoe kan een skatevoorziening eruit zien, welke tec hnische normen gelden voor veiligheid en geluid, wie gebruiken zo'n voorziening en hoe gaat het er aan toe, wat zijn er voor een afspraken te maken over behee r (bij wie moet je zijn met klachten of wie is er te bellen bij overlast of een ongelukje)?

Aan de avond wordt bijgedragen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in de a anleg van skatevoorzieningen, de jongeren(opbouw)werker, een medewerker van de politie en hopelijk veel jongeren die kunnen uitleggen waarom een skatebaan bel angrijk voor hen is.