Gemeente Gilze en Rijen

Openbare raadsvergadering

Datum: maandag 24 juni 2002
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: raadzaal gemeentehuis te Rijen

Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht (uitsluitend over agendapunten) dan dient u dat uiterlijk vrijdag 21 juni vóór 12.00 uur, onder vermelding van het onderwerp, mede te delen aan de griffier (290227).

Agenda

1. Opening.

2. Spreekrecht.

3. Vaststellen definitieve agenda.

4. Notulen van de vergadering van 27 mei 2002. (notulen)
5. Ingekomen stukken. (voorstel)

6. Voorstel inzake beschikbaar stellen krediet t.b.v. voorbereiding aanleg oostelijke rondweg. (voorstel)(besluit) Toelichting
De haalbaarheid van het maken van een rondweg ten oosten van Rijen tussen de rotonde Zwarte Dijk en de Dongenseweg is door het adviesbureau Royal Haskoning onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat de haalbaarheid van een dergelijke verbinding onder bepaalde voorwaarden is aangetoond.
Voor de verdere uitwerking, waaronder de tracéstudie, het onderzoeken van de mogelijkheden van grondverwerving en de ontwerpfase, is een bedrag ad ¤ 360.000,00 inclusief BTW benodigd.

7. Voorstel inzake vaststelling jaarrekening 2001 en bestemming voordelig resultaat. (voorstel)(besluit)
Toelichting
De jaarrekening 2001 is opgesteld volgens de van toepassing zijnde voorschriften en is voorzien van een goedkeurende accountantsverklaring. Voorgesteld wordt om de jaarrekening 2001 vast te stellen en het voordelig resultaat te bestemmen zoals aangegeven in het pre-advies.

8. Voorstel inzake Kadernota 2002. (voorstel)(besluit) Toelichting
In de Kadernota 2002 zijn de uitgangspunten, richtlijnen en financiële kaders ten behoeve van de gemeentebegroting 2003 c.a. geformuleerd. In de nota zijn eveneens de meerjarige lasten van zowel exploitatie- als investeringsaspecten doorgerekend.
9. Voorstel inzake vaststellen gemeentelijk onderwijsbeleid 2002-2006. (voorstel)(besluit)
Toelichting
In het kader van het landelijk beleidskader Gemeentelijk Onderwijs Achterstandenbeleid (GOA) dient de gemeente vóór 1 augustus a.s. een meerjaren gemeentelijk onderwijsbeleid op te stellen. Voorgesteld wordt in te stemmen met de nota gemeentelijk onderwijsbeleid 2002-2006. Tevens wordt voorgesteld het onderwijsbeleid voor het schooljaar 2001-2002 vast te stellen conform het vigerende GOA-beleid over de periode 1998-2002. Ten slotte wordt voorgesteld de aanwezige reserves inzake GOA en OALT (Onderwijs in Allochtone Levende Talen) aan te wenden ten behoeve van het realiseren van de voorstellen uit de nota gemeentelijk onderwijsbeleid 2002-2006.

10. Voorstel inzake wijziging Verordening Ingebruikgeving Welzijnsaccommodaties. (voorstel)(besluit)
Toelichting
Ingevolge de Verordening Ingebruikgeving Welzijnsaccommodaties dient de gemeenteraad ieder jaar in de maand juni de tarieven voor het gebruik van ruimte in welzijnsaccommodaties voor het daaropvolgende seizoen vast te stellen. Voorgesteld wordt daartoe over te gaan.

11. Voorstel inzake vaststellen wegsleepverordening. (voorstel)(besluit)
Toelichting
In verband met wijzigingen van de Wegenverkeerswet 1994 is de Wegsleepregeling gemeente Gilze en Rijen 1997 vervallen. Voorts is een nieuw Besluit wegslepen van voertuigen van kracht geworden. Voorgesteld wordt de Wegsleepverordening gemeente Gilze en Rijen 2002 vast te stellen.

12. Voorstel inzake afwijzen verzoek om planschadevergoeding. (voorstel)(besluit)
Toelichting
Geconcludeerd wordt dat er in de onderhavige situatie geen sprake is van schade aan de zijde van verzoeker ten gevolge van het verlenen van vrijstelling ten behoeve van de verbouwing van een nabij gelegen pand. Voorgesteld wordt het verzoek om planschadevergoeding af te wijzen.

13. Voorstel inzake aanwijzing van vertegenwoordigers in algemene besturen van gemeenschappelijke regelingen. (voorstel)(besluit) Toelichting
Voorgesteld wordt over te gaan tot het aanwijzen van vertegenwoordigers in het algemeen bestuur van het Regionaal Overleg Midden-Brabant en in het algemeen bestuur van het Hypotheekfonds Noordbrabantse Gemeenten.

14. Voorstel tot het vaststellen van diverse begrotingswijzigingen. (voorstel)(besluit)

15. Sluiting

De stukken behorend bij elk agendapunt liggen, voorzover mogelijk, bij de Gemeentebalie vanaf 17 juni 2002 ter inzage.