Gemeente Maassluis

19-6-2002

Twee voorontwerp-bestemmingsplannen in inspraak

In de periode van maandag 24 juni tot en met 22 juli 2002 liggen twee voorontwerp-bestemmingsplannen voor belangstellenden ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het Maassluise stadhuis aan de Koningshoek. Gedurende deze termijn van vier weken kan iedereen zijn of haar mening hierover kenbaar maken.

Het gaat hier om de voorontwerpbestemmingsplannen:

Sluispolder-West
Dit plan wordt globaal begrensd door de Van der Horststraat, de Arthur van Schendelstraat, de Mgr. W.M. Bekkerslaan, de Laan 1940-1945, de Zuidvliet en de gemeentegrens met Maasland. Het voorontwerp is overwegend een conserverend bestemmingsplan. Voor het grootste deel regelt dit voorontwerpbestemmingsplan het beheer en behoud van de bestaande situatie. Ook betreft het een actualisering van de bestemmingsregeling.

Vrijstellings-, gebruiks- en overgangsbepalingen Dit voorontwerpbestemmingsplan betreft een paraplubestemmingsplan en heeft uitsluitend betrekking op het uniform maken van vrijstellings-, gebruiks- en overgangsbepalingen van elf in Maassluis van kracht zijnde bestemmingsplannen. Deze elf bestemmingsplannen kennen voornamelijk woonbestemmingen, die inmiddels zijn gerealiseerd. Nieuwe ontwikkelingen worden binnen het gebied van deze bestemmingsplannen niet verwacht. In het voorontwerp is ook bepaald dat binnen de elf bestemmingsplannen het exploiteren van een seksinrichting niet toelaatbaar is.

Inspraak
Een bestemmingsplan kan pas door de gemeenteraad worden vastgesteld, nadat alle daarvoor in aanmerking komende belangen goed en in voldoende mate tegen elkaar zijn afgewogen. Voor een bestemmingsplan geldt dan ook dat op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een inspraakprocedure moet worden gevolgd. Tijdens de terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun mening over het voorontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken.

Voor deze plannen is dat mogelijk in de periode van 24 juni 2002 tot en met 22 juli 2002.
Een inspraakreactie kan zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend. Schriftelijke reacties op de voorontwerp-bestemmingsplannen kunnen worden gestuurd naar het College van burgemeester en wethouders van Maassluis, Postbus 55, 3140 AB MAASSLUIS. Voor het geven van een mondelinge reactie kan men contact opnemen met de heer R. Remijnse van de afdeling ruimtelijke ordening in het stadhuis. Dat kan op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur via telefoonnummer 010 5931798.