Provincie Zuid-Holland

Persbericht

18-06-2002
Cinema Sculptuur
Cultureel project van de provincie

Sculptuur 2002 is een cultureel programma van Den Haag en de Provincie Zuid-Holland te bezoeken van 24 juni tot en met 9 september. Het Haagse kunstproject Den Haag Sculptuur, is een beeldententoonstelling op het Lange Voorhout. Voor het provinciale kunstproject, Cinema Sculptuur, zijn films vervaardigd door kunstenaars en worden getoond in drie markant gedecoreerde zeecontainers te zien op het binnenplein van het provinciehuis.

In de openluchtbioscoop op het binnenplein van het provinciehuis zijn films te zien over het werk van de beeldende kunstenaars en films van een tiental bekende jonge kunstenaars. De gevarieerde programmering van de 'kijkcontainers' levert drie uur kijkplezier op. Tijdens de expositieperiode wordt het programma twee keer veranderd. Het is dan ook de moeite waard om meerdere keren te komen kijken. De 'kijkcontainers' dragen namen van beroemde sculpturen; de Verwoeste Stad, De Kus, venus van Milo, die Fettecke en 10 Miles.

Op het Lange Voorhout staan 43 beelden. Om bezoekers te informeren over Cinema Sculptuur staat het kunstwerk Cast Mobiel van Joep van Lieshout. Hierin wordt een leaderfilm vertoond die achtergrondinformatie geeft over Cinema Sculptuur.