FNV BONDGENOTEN


FNV Bondgenoten: actie tegen sluiting Enka Ede

Maandag 24 juni 2002 organiseert FNV Bondgenoten een actie tegen de voorgenomen sluiting van Enka Ede door moederbedrijf Acordis. FNV Bondgenoten is er niet van overtuigd dat een totale sluiting van de van fabriek nodig is. De inzet van de actie is volledig behoud van werkgelegenheid en een goed sociaal plan.

FNV Bondgenoten grijpt de onderhandelingen komende maandag over een sociaal plan in het hoofdkantoor van Acordis in Arnhem aan als actiemoment. FNV Bondgenotenbestuurder Wiel Brand: 'We willen de onderhandelingen flink onder druk zetten, want tot nu toe biedt Accordis niets. De OR heeft al een negatief advies uitgebracht over de reorganisatieplannen, maar zal zich niet tegen de plannen verzetten als er een goed sociaal plan komt'.
In de ochtendspits gaan actievoerders van Enka Ede bij de toegangsweg naar het hoofdkantoor van Acordis pamfletten uitdelen. Daarna zullen zij aan de onderhandelaars van zowel Acordis als van de vakbonden een petitie aanbieden. Daarbij zal een machine dikke rookwolken uitbraken. 'Want de toekomst van Enka Ede dreigt in rook op te gaan', aldus Wiel Brand.

Bij Enka Ede werken op dit moment ongeveer 550 mensen.