Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 24 juni 2002
·

Fietsster krijgt voetbal in het gezicht Hillegom
Een 52-jarige fietsster uit Hillegom heeft op vrijdag 21 juni een voetbal in het gezicht gekregen. De vrouw fietste omstreeks 17.15 uur over de Vincent van Goghsingel vanuit de richting de Singel toen er vanaf een veldje een voetbal over een hek schoot. De vrouw werd in het gezicht geraakt waarna zij ten val kwam. De vrouw werd met pijn aan het hoofd en de nek overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem.

Motorrijder onderuit Oegstgeest
Bij een ongeval op 21 juni op de Haarlemmerstraatweg raakten een 29-jarige motorrijder uit Den Haag en een 50-jarige automobilist uit Oegstgeest betrokken. De motorrijder reed even voor 18.30 uur over de Haarlemmerstraatweg in de richting van deHaaswijklaan. In de bocht kwam de motorrijder door vermoedelijk los zand en grind ten val. De motor gleed door en reed tegen de tegemoetkomende automobilist aan. De motorrijder werd met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Verkeersongeval Oegstgeest
Een 44-jarige snorfietsster en haar 15 jarige bijrijdster, beiden uit Noordwijkerhout, raakten op vrijdag 21 juni gewond toen zij werden aangereden door een 42-jarige automobiliste uit Oegstgeest. De automobiliste reed vanaf een uitrit de Haarlemmerstraat op. Hierbij zag ze de van links komende snorfietsster niet aankomen. Een aanrijding was het gevolg. Ambulancepersoneel hebben ter plaatse de snorfietsster en haar bijrijdster behandeld aan schaafwonden.

Diefstal uit woning Voorschoten
Op vrijdag 21 juni omstreeks 10.30 uur wist een onbekende man geld uit een woning aan de Nassaukade weg te nemen terwijl de bejaarde bewoonster in de woning aanwezig was. De man kwam de woning binnen met de smoes dat hij de verwarming kwam controleren. De man lokte de vrouw de woonkamer uit en heeft vervolgens een portemonnee met een geldbedrag meegenomen.

Verkeersongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op vrijdag 21 juni raakten een 29-jarige motorrijder uit Zoeterwoude-Dorp en een 36-jarige man uit Den Haag betrokken. De motorrijder reed omstreeks 12.35 uur over de Europaweg in de richting van de Hofvlietweg. In de flauwe bocht naar links van de Europaweg merkte de motorrijder vermoedelijk de verrijbare wegafzetting te laat op en begon te remmen. De motorrijder reed vervolgens de berm aan de rechterzijde van de weg in en raakte daar de Hagenaar die met maaiwerkzaamheden bezig was. De motorrfiets viel om en gleed door tegen een lantaarnpad. De Hagenaar werd met een gekneusde schouder overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De Zoeterwoudenaar liep spierpijn op.

Verkeersongeval Ter Aar
Op vrijdag 21 juni vond op de kruising Oude Nieuwveenseweg met de Westkanaalweg omstreeks 20.30 uur een ongeval plaats tussen een 51-jarige automobiliste uit Langeraar en een 23-jarige fietser. De automobiliste reed over de Oude Nieuwveenseweg in de richting van Leimuiden en zag vermoedelijk door de laagstaande zon de van rechts komende fietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.
Diefstal uit woning Krimpen aan de Lek
In een woning aan de Papaverhof werd tussen donderdag 20 juni 22.30 uur en vrijdag 21 juni 08.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door gaatjes te boren in een raam waarna de hefboompjes omhoog werden gedaan. Uit de woning werd een geldbedrag weggenomen.

Visserijcontrole Moordrecht
Tijdens een visserijcontrole op vrijdag 21 juni langs de Hollandse Ijssel werden acht vissers gecontroleerd. De politie schreef één proces verbaal uit vanwege het vissen met drie hengels. De overtreder was niet in het bezit van de grote visakte en kreeg een boete van 52 euro.

Jongeren gooien met stenen Moordrecht
Op vrijdagavond 21 juni vonden in de Prins Bernhardstraat en in de omgeving ongeregeldheden plaats waarbij een groep jongeren hun agressie uitte tegen de politie door met stenen te gooien. Aanleiding hiertoe was dat een man één van de jongeren bedreigd zou hebben met een steen. Toen de politie ter plaatse kwam keerde de groep zich tegen de politie. Enkele geparkeerde auto's werden door de stenen beschadigd. De twee betrokken personen hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alcoholcontrole Nieuwerkerk aan den IJssel
Het Regionaal Verkeers Handhavingsteam heeft zondag 23 juni tussen 1.00 en 3.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Schielandweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Acht automobilisten bleken met te veel alcohol op achter het stuur te zitten. Het hoogste alcoholpercentage was 695 ug/l. Het rijbewijs van de 42-jarige automobiliste uit Capelle aan den IJssel werd ingevorderd, ze kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Te veel alcohol Leiden
Een 44-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed zaterdag 22 juni rond 14.00 uur bij het verlaten van het terrein Molen de Valk tegen drie auto's aan. Hij bleek te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 1440 ug/l. De man bleek ook al vier jaar niet meer in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen en hij kreeg een rijverbod van 19 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Te veel gedronken Waddinxveen/Alphen aan den Rijn
Een 21-jarige automobilist uit Huizen reed zondag 23 juni rond 1.20 uur met te veel alcohol op over de Rijksweg A12 ter hoogte van Waddinxveen. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 715 ug/l. Zij rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.
Een 25-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed zondag 23 juni rond 6.30 uur met te veel alcohol op in het Zegerslootpark. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 470 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Ongeval Leiden
Een 34-jarige Leidenaar reed zondag 23 juni rond 5.00 uur door rood licht op de kruising Churchilllaan met de Haagweg. Hij kwam in botsing met de auto van een 26-jarige man uit Alphen aan den Rijn en kwam vervolgens tot stilstand tegen een ANWB-paal. De Leidenaar werd uit de auto geslingerd en is in het LUMC behandeld. De man uit Alphen aan den Rijn bleef ongedeerd.

Dronken automobilist Leiden
Op vrijdag 21 juni om 21.00 uur is een 70-jarige man uit Leiden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de man even daarvoor slingerend zien rijden op de Geverstraat in Oegstgeest. Toen de agenten de man met een stopteken wilden laten stoppen reageerde de man niet. De man reageerde ook niet op het aandoen van het zwaailicht en sirene van de politieauto. Toen de man voor het rode verkeerslicht op het Schuttersveld stopte konden de agenten de man staande houden. De man blies op de alcoholtester een A-indicatie. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op de ademanalyse blies de man 460 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Mishandeling Leiden
Op vrijdag 21 juni om 23.00 uur heeft de politie een 35-jarige man uit Leiden aangehouden nadat hij een 38-jarige man uit Katwijk een vuistslag in zijn gezicht gegeven had. De beide mannen waren in een horecagelegenheid op de Steenstraat in Leiden. De 38-jarige man hoorde dat hij werd uitgescholden door de verdachte. Toen hij dezelfde scheldwoorden tegen de verdachte uitte kreeg hij van de verdachte een vuistslag in zijn gezicht. De verdachte is door de politie aangehouden voor de mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Inbraak woning Ouderkerk a/d IJssel
Op zaterdag 22 juni om 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Beukendaal in Ouderkerk a/d IJssel zojuist was ingebroken. De inbreker was via de achtertuin via het verbreken van een raam naar binnen gekomen. Nadat hij de woonkamer had doorzocht was hij naar boven gelopen. Toen de inbreker een slaapkamer binnen liep werd de man des huizes wakker en kwam oog in oog te staan met de inbreker. Toen de man tegen zijn vrouw riep om de politie te bellen maakte de inbreker zich uit de voeten en heeft het huis via het verbroken raam verlaten. De inbreker heeft in de haast niets meegenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.De technische recherche stelt een onderzoek in.

Autobrand Oegstgeest
Op zaterdag 22 juni is de brandweer en de politie uitgereden naar de Frans Halslaan in Oegstgeest alwaar een auto in de brand stond. De brandweer kon de brand snel blussen maar kon niet voorkomen dat de auto flinke schade heeft opgelopen. De eigenaar wordt in kennis gesteld. De technisch recherche doet onderzoek naar mogelijke brandstichting .

Brand in woning Leiden
Op zaterdag 22 juni om 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Drifstraat in Leiden een woning in de brand zou staan. Ter plaatse werd de politie aangesproken door omstanders dat er bij de woning een gaslucht zou hangen. Uit voorzorg heeft de politie middels luidsprekers de directe buren gewaarschuwd om hun woning te verlaten. De brandweer heeft gelijk gas-metingen verricht, waarbij werd geconstateerd dat er geen sprake was van gas. Hierna heeft de brandweer de woning open gebroken. Ze troffen in de keuken een pannetje met vuur aan dat gelijk geblust kon worden. De bewoner die op dat moment niet thuis was is later in kennis gesteld.

Bromfiets in de brand Rijnsburg
Op zaterdag 22 juni om 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er op het Kanaalpad Noord-Oost in Rijnsburg een bromfiets in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat midden op het fietspad een bromfiets lag die in de brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. Aangezien er zeer waarschijnlijk sprake was van brandstichting heeft de politie de bromfiets veilig gesteld voor technisch onderzoek. De eigenaar wordt in kennis gesteld.

Openbare geweldpleging Noordwijk
Op zaterdag 22 juni om 02.30 uur is een 24-jarige man uit Noordwijk op de Oude Zeeweg in Noordwijk door een groep van vier a vijf jongeren in elkaar geslagen na een woordenwisseling.De man liep bij de mishandeling een wond op aan zijn achterhoofd en letsel aan zijn gezicht en handen. Toen twee vrienden van de man hem uit de groep wilde trekken en de opmerking maakte dat de politie weldra zou arriveren zijn de jongeren weggerend. De man heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na baldadigheid Alphen a/d Rijn
Op zaterdag 22 juni om 03.00 uur heeft de politie een 21-jarige man uit Alphen aangehouden ter zake baldadigheid. De man was even daarvoor met een groep vrienden op de van Mandersloostraat in gevecht geraakt met een andere groep jongeren. Er was over en weer geslagen en toen de politie arriveerde was de andere groep jongeren al weg. De politie probeerde de groep jongens die vermoedelijk onder invloed van alcohol waren te kalmeren. De verdachte die kennelijk niet gekalmeerd was trapte daarop opzettelijk met kracht tot vier maal toe tegen vuilnisbakken.De man werd hierop aagehouden voor baldadigheid en heeft proces-verbaal gekregen.

Poging straatroof-beroving Leiden
Op zaterdag 22 juni om 10.30 heeft de politie een aangifte opgenomen van een 37-jarige vrouw uit Leiden die in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer was van een poging beroving. De vrouw die samen met een vriend op het Rapenburg liep hoorde achter haar een bromfiets aankomen en vaart minderen vlak achter hen. Vervolgens werden ze door de bromfietser afgesneden en onder bedreiging van een mes gemaand haar tas af te geven. De vrouw die niet onder de indruk was van de bedreiging is samen met haar vriend weggerend naar het Noordeinde. De bromfietser is op zijn zilverkleurige bromfiets richting de Groenhazengracht weggereden. De politie stelt een onderzoek in.

Verwarde vrouw mishandeld agente Nieuwerkerk a/d IJssel
Op zaterdag 22 juni om 11.00 uur kreeg de politie de melding dat er een verwarde, agressieve vrouw zich zou ophouden op een kinderdagverblijf op de Wolga in Nieuwerkerk. De vrouw was daar komen binnen lopen toen ze een overbuurvrouw binnen zag waar ze ruzie mee had. Op het kinderdagverblijf had de vrouw een veiligheidshekje vernield. Toen twee agenten ter plaatse gingen bleek de 54-jarige vrouw uit Nieuwerkerk door een onduidelijke reden kwaad te zijn. Dit uitte zich in de vorm van grof geweld tegen de collega's. Toen de agenten de vrouw wilden aanhouden heeft de vrouw een 33-jarige agente ernstig mishandeld. De vrouw kon toch overmeesterd worden en werd overgebracht naar het bureau. Ook hier heeft de vrouw zich zeer recalcitrant gedragen.
De vrouw is op het bureau onderzocht door een GGD arts. Gezien de ernst van het feit is de vrouw in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. De agente heeft letsel aan onder meer hoofd en buik overgehouden aan de mishandeling.De agressieve vrouw wordt morgen (dinsdag 25-6) voorgeleid aan de rechter commissaris.

Beroving Sassenheim
Een 17-jarige Sassenheimer is in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 juni beroofd van zijn mobiele telefoon, zijn portemonnaie en zijn discman. Hij fietste over het fietspad van de Hoofdstraat. Toen hij rond 04.00 uur ter hoogte van de voetbalvelden van Teijlingen was, kwam hij twee mannen van ongeveer 20 jaar tegen. Een van hen trok de Sassenheimer van zijn fiets. De ander bedreigde hem met een mes. Hij moest in het gras gaan liggen terwijl hem zijn spullen werden afgenomen. Hierna werd zijn fiets op slot gedaan en in de sloot gegooid. Het tweetal is waarschijnlijk met een auto ervandoor gegaan.

Onder invloed Sassenheim
Een 16-jarige bromfietser uit Rijnsburg en zijn 15-jarige vriendin uit Sassenheim hebben zondagnacht 23 juni rond 00.40 uur een bekeuring gekregen omdat zij zonder helm over de Haarlemmertrekvaart reden. Terwijl de bekeuringen werden uitgeschreven werd bij de bromfietser een alcohollucht geroken. De blaastest gaf aanleiding om hem naar het politiebureau te brengen. De ademanalyse gaf 315 ug/l aan. Hiervoor kreeg hij een boete van 75 euro en een rijverbod van 2 uur.

Onder invloed Lisse
Agenten zagen zondagnacht 23 juni een bestelbus zonder verlichting over de Grachtweg rijden. Op de Heereweg is de bus even later gestopt. De bestuurder, een 28-jarige Lissenaar, bleek gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau kwam uit op 780 ug/l. Daarnaast bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Hij krijgt een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Inbraak Leiden
Bij een pand aan de Hooigracht is in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 juni ingebroken. Men is binnengekomen door te flipperen. Een fiets die in de gang stond is meegenomen. In een pand aan het Noordeinde is ingebroken, eveneens door te flipperen. Dit is rond 12.00 uur gebeurd op zaterdag 22 juni. Uit het pand zijn kratten bier en kleding meegenomen.
Ongeval Leiden
Een 49-jarige Leidenaar op een fiets met hulpmotor is zaterdag 22 juni rond 22.30 uur tegen een andere fietser met hulpmotor aangereden. De Leidenaar reed vanuit de Vrouwensteeg de Breestraat op en gaf geen voorrang aan de andere fietser die van links aankwam rijden over de Breestraat. De Leidenaar is gevallen en met een hoofdwond naar het Rijnlandziekenhuis gebracht.

Onder invloed Leiden
Agenten zagen zondagnacht 23 juni rond 00.30 uur een auto slingerend over de Haagweg rijden. Ze hebben de automobilist vervolgens laten stoppen. De man, een 50-jarige Amsterdammer, bleek gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau kwam uit op 665 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Onder invloed Leiden
Tijdens een alcoholcontrole aan de Stevenshofdreef in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni is een 49-jarige Leidenaar aangehouden. De ademanalyse wees 440 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Brand Alphen ad Rijn
Op zondag 23 juni ontstond omstreeks 19.00 uur een brandje in een schuur aan de Elzekrulzoom in Alphen ad Rijn. De bewoners hadden met een gasbrander de barbeque aangestoken en de gasbrander vervolgens in de schuur gezet. Waarschijnlijk was de gasbrander nog zo warm dat de schuur hierdoor vlam vatte. Oplettende buren blusten het vuur dat werd nageblust door de brandweer.

Aanhoudingen Noorden
Op zondag 23 juni is er ingebroken in een woning aan de Floraweg in Noorden. Bij thuiskomst van een van de bewoners rond 20.00 uur, zag deze vier mannen weghollen. De man alarmeerde de politie die de achtervolging inzette naar de auto waarin de vier mannen waren weggereden. De auto werd vervolgens op de Goudseweg in Bodegraven klemgereden. De vier verdachten in de leeftijd van 30, 42, 45 en 56 jaar zijn aangehouden en inverzekering gesteld.

Inbraak Gouda
Op maandag 24 juni is omstreeks 00.30 uur ingebroken in een school aan de Roerdompstraat in Gouda. Door een ruit van een deur in te gooien kon vervolgens het slot van de deur geopend worden. Op dit moment is onbekend wat is weggenomen.

Onder invloed Alphen ad Rijn
Op maandag 24 juni reed een 34-jarige automobilist uit Alphen over de Aalhorst in Alphen toen hem gevraagd werd te blazen. De ademanlayse wees 475 ugl uit, 220 ugl is de limiet. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Brand Gouda
Op maandag 24 juni onstond omstreeks 6.00 uur brand in een pand aan de Sluisdijk in Gouda. De brandweer had het vuur snel onder controle. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.