KNWV

DATUM: 23-6-2002

TOPSPORT - Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis klimmen naar zesde positie WK 49er

---

Hawaii kende vandaag een redelijk mooie dag met een stabiele wind en weinig regen. Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis hebben mooi 'steady'gevaren en finishten respectievelijk als zesde, achtste en vijfde. Hiermee is het team gestegen in het tussen-klassement naar een zesde positie.

"Maar we zijn er nog niet,"zo meldt Jacco Koops. "Ons doel is
natuurlijk een plaats bij de eerste acht zodat KNWV TOPZEILEN het team voor kan dragen aan NOC*NSF voor een A-status. Positief is dat het team nog zo kort samen zeilt in vergelijking met andere teams en dat er nog meer progressie gemaakt kan worden. Een toptien plaats betekent dat we goed op schema liggen om straks te pieken in 2004 in Athene."

Overigens is dit WK het eerste kwalificatiemoment om als land een 'ticket' te verkrijgen voor de Olympische Spelen 2004. De eerste zes landen in het eindklassement plaatsen zich als land voor de Olympische Spelen 2004.

Uitslagen, na zeven races in de finaleserie, met 1 aftrek:

1. Iker Martinez/Xabi Fernandez ESP 27 punten

2. Santi Lopez-Vazquez/Javier de la Plaza ESP 37 punten

3. Paul Brotherton/Mark Asquith GBR 41 punten
6. Pieter Lantermans/Pim Nieuwenhuis NED 47 punten (9-12- -5-6-8-5)

Laat meer artikelen zien over: KNWV Topsport
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Vlek (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl