KNWV

DATUM: 24-6-2002

TOPSPORT - Teleurstelling en tevredenheid over WK 49er

---

Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis zijn op een negende plaatst geëindigd op het WK 49er in Hawaii. Zij hebben daarmee net niet kunnen voldoen aan de normen voor een A-status bij NOC*NSF (eerste acht van het klassement), wel hebben zij Nederland als land geplaatst voor de Olympische Spelen 2004. In totaal mogen negentien landen aan de start verschijnen.

"Natuurlijk vonden de jongens het eindresultaat in eerste instantie ietwat teleurstellend,"aldus Jacco Koops. "Maar de wedstrijd
analyserend kwam er ook een tevreden gevoel boven. Immers dit is hun tweede WK (vorig jaar werd het team 17e) en hier hebben Pieter en Pim een enorme progressie getoond. Wel komen ze nog wat ervaring tekort op die 49er teams die al jaren meevaren in de top van de wereld. We hebben nog twee jaar te gaan voor de Spelen en we zijn goed op koers,"zo meldt Koops tot besluit.

Einduitslag:

1. Iker Martinez/Xabi Fernandez ESP 32 punten

2. Chris Draper/Simon Hiscocks GBR 40 punten

3. Paul Brotherton/Mark Asquith GBR 45 punten
9. Pieter Lantermans/Pim Nieuwenhuis NED 70 punten

Laat meer artikelen zien over: KNWV Topsport
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Vlek (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl