Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 24 juni 2002

Dagelijkse berichten

Hoogezand: man (23) vernielt hek
De politie heeft zondagavond in de Van der Leeuwstraat in Hoogezand een 23-jarige man uit Foxhol aangehouden. De man kreeg ruzie met zijn moeder bij diens woning aan de Ruimtevaartlaan in Hoogezand. Toen de man in de gaten kreeg dat een buurman de ruzie gadesloeg trapte hij het tuinhek bij de woning van de buurman kapot. Daarna ging hij er vandoor. Politiemensen, onderweg naar de Ruimtevaartlaan, konden de verdachte opsporen en aanhouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling.

Onstwedde: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Kampweg in Onstwedde is zondagmiddag een 17-jarige jongeman uit Alteveer gewond geraakt. Het slachtoffer zat in de auto bij een 21-jarige man, eveneens uit Alteveer. Die reed met de auto in de richting van Smeerling en raakte vermoedelijk door te hoge snelheid de controle over de wagen kwijt. Hij kwam naast de weg terecht en botste tegen een lantaarnpaal, ramde een tuinhek en kwam tegen een boom tot stilstand. Het 17-jarige slachtoffer liep daarbij hoofdletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder verliet de plaats van het ongeval en is nog niet opgespoord. Zijn rijbewijs, dat in de totaal vernielde auto werd aangetroffen is door de politie ingenomen. De wagen is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Hoogezand: controle veiligheidsgordels
Zaterdagmorgen heeft de politie een controle op het dragen van veiligheidsgordels gehouden in de Kerkstraat in Hoogezand. Er werden daarbij 420 voertuigen gecontroleerd. Tien mensen kregen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Sappemeer: snelheidscontrole
In de Noorderstraat in Sappemeer heeft de politie zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Er werd van 240 voertuigen de snelheid gemeten. Vier bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur.

Winschoten: dronken automobiliste (18) rijdt tuin in Een 18-jarige vrouw uit Winschoten is zondagmorgen met een auto een tuin bij een woning aan de Oudewerfslaan in Winschoten binnengereden. De vrouw, die onder invloed van alcohol verkeerde en niet in het bezit is van een rijbewijs, raakte in de bocht met de Van Speykstraat de macht over het stuur kwijt en raakte aan het slingeren. Om een botsing met een geparkeerde auto te voorkomen gaf de 37-jarige passagier van de vrouw een ruk aan het stuur. Daarna raakte de wagen stuurloos en reed het trottoir op, om vervolgens door een tuinhek heen de tuin binnen te rijden. Daar kwam de auto tot stilstand. Beide inzittenden werden door de politie meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de 18-jarige bestuurster 1.0 promille alcohol gemeten. Haar passagier scoorde 1.7 promille. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Ze kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Tegen haar is tevens proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs. De 37-jarige passagier kreeg een rijverbod van 8,5 uur opgelegd. De politie onderzoekt of er sprake kan zijn geweest van rijden onder toezicht.

Groningen: brievenbushengelaar aangehouden
De politie kreeg zondagnacht de melding dat een 30-jarige Stadjer aan het inbreken was in de Hofstraat. Agenten zagen dat de man in de Hardewikerstraat en de Spilsluizen met een ijzeren staafje via de brievenbus het deurslot open probeerde te krijgen. In de Muurstraat slaagde zijn poging. Hij verliet de woning aan de achterzijde met een radio-cdspeler en cds uit het pand. De hengelaar werd in de Oude Kijk in t Jatstraat aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen het overbrengen naar het bureau en beledigde constant agenten. Op het bureau verwonde hij een agent die met handletsel naar het ziekenhuis moest. Dit soort diefstallen, hengelen en flipperen (met een plastic kaartje de slotschoot terug duwen), zijn simpel te voorkomen door altijd het slot op het nachtslot te draaien. De inbreker kan dan niet meer binnen op de hem bedachte wijze.

Groningen: vrouw gooit ruit in
Een 30-jarige vrouw uit Groningen werd zondagavond aangehouden voor het ingooien van een ruit van een gebouw aan het Martinikerkhof. De vrouw bekende de vernieling. Zij was kwaad geworden omdat zij een vriend van haar intiem bezig zag met een andere vrouw. Na verhoor is de Groningse met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: kwade buurman slaat politieman
Agenten werden zondagavond naar een burenkwestie aan de Barmaheerd gestuurd waar onenigheid was over een schotelantenne. Een buurman, een 62-jarige man die onder invloed van alcohol was, stelde zich bedreigend en agressief op. Een agent ging tussen de partijen staan en kreeg twee vuistslag in het gezicht. De man werd vervolgens naar de grond gewerkt en aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: man mishandelt eigen hond
Er kwamen zondagmiddag meerdere meldingen bij de politie binnen over een 30-jarige man uit Groningen die op het Koerspad zijn Rottweiler mishandelde. Hij sloeg en schopte de hand meerdere malen en ging boven op het beest staan.. Toen omstanders er wat van zeiden bedreigde de man hen. De politie hield de man aan en in overleg met de officier van justitie werd de hond in beslag genomen.

Groningen: meisje (14) krijgt klappen
Bij een vechtpartij op de Wibenaheerd is een 14-jarig meisje uit Groningen mishandeld door een groepje jeugd. Op aanwijzingen van getuigen kon de politie een 13-jarig meisje en een 18-jarige jongen uit Groningen aanhouden. Het slachtoffertje werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht en kon na behandeling weer naar huis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en verloop van de mishandeling.

Groningen: snelle auto
Een 29-jarige automobilist uit Groningen kon zondagnacht zijn rijbewijs inleveren nadat hij de maximumsnelheid met meer dan 50 km per uur had overschreden. Een politieauto constateerde dat de man met een snelheid van 80 km per uur over de Aweg reed en nadat de kruising met de ringweg was gepasseerd op het Hoendiep een snelheid van 110 km per uur werd gehaald terwijl het geldende maximum op 50 ligt.

Groningen: benzineshopdieven in stad aangehouden Twee mannen, 22 en 36 jaar uit Groningen, werden in de Violenstraat aangehouden voor het wegnemen van goederen uit een benzineshop aan de A7 bij Leek. In de shop zag een klant dat de mannen flessen motorolie wegnamen en hij waarschuwde het personeel. De auto was al weggereden maar aan de hand van het kenteken kon de wagen in de stad Groningen gelokaliseerd worden. Na verhoor werden de verdachten met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: inbreker van doe-het-zelf winkel opgepakt Zondagochtend bleek een ruit vernield van een doe-het-zelf zaak aan de Atoomweg en een aantal gereedschappen te zijn weggenomen. Op videobeelden die gemaakt waren van de inbraak herkenden politiemensen een 43-jarige Stadjer. Hij kon niet lang daarna worden aangehouden in de Veldspaatstraat en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: rijden onder invloed
Een 31-jarige automobilist uit Groningen viel zondagochtend op doordat hij in tegengestelde richting over de busbaan reed. Hij werd gecontroleerd op de Nieuwe Ebbingestraat op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.25 en kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)