Gemeente Zevenaar


Nu bekijken Nummer: 02.3403ONDERWERP:
Definitieve vaststelling revisievergunning, ingevolge de Wet Milieubeheer, aangevraagd door de heer J.G.M. Steenbreker, Sleeg 4 te Zevenaar.ADVIES:
De definitieve revisievergunning vaststellen overeenkomstig het eerder ter inzage gelegde ontwerp.BESLUIT:
TOELICHTING:
De heer J.G.M. Steenbreker vraagt een revisievergunning aan op grond van de Wet milieubeheer in verband met een nieuw te bouwen stal voor dragende en guste zeugen en renovatie van de kraamzeugenstal. Deze stallen worden beide als Groen Labelstal uitgvoerd. De ontwerpvergunning heeft ter inzage gelegen. Tegen dit ontwerp zijn geen bedenkingen of adviezen ingebracht. De definitieve revisievergunning wordt verleend.

Nummer: 02.3210ONDERWERP:
Bouwaanvraag voor het bouwen van een woning dubbele woning met schuur aan de Bemweg 37 in Zevenaar, opdrachtgever de heer P.J.A. Stokman, Bemweg 37 te Zevenaar.ADVIES:
Vrijstelling verlenen van het vigerend bestemmingsplan met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de gevraagde bouwvergunning verlenen.BESLUIT:

Nummer: 02.3333ONDERWERP:
Gunning vervanging 285 st. armaturen TL 2x20 Watt ten behoeve van openbare verlichting.ADVIES:

1. Het werk gunnen aan Dynamicon te Zutphen.
2. Het saldo reserveren voor een aantal te vervangen lichtmasten. BESLUIT:
Nummer: 02.3241ONDERWERP:
Schoolproject "Dichter bij Vrijheid"van Amnesty International voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.ADVIES:
Instemming met de financiering van dit project ten bedrage van 750,00. Dit zijn materiaalkosten en gedeeltelijk ook organisatiekosten van Amnesty International. Als voorwaarde voor de financiering stellen dat ten minste drie scholen meedoen aan dit project, dat in november 2002 zal worden gehouden ten tijde van de dag van de Rechten van het Kind.BESLUIT:
Amnesty International doet het verzoek tot financiële ondersteuning van het schoolproject "Dichter bij Vrijheid" ten bedrage van 750,00. De gemeente gaat akkoord met de voorwaarde dat ten minste drie scholen in Zevenaar deelnemen aan dit project dat in november 2002 zal worden gehouden ten tijde van de dag van de Rechten van het Kind. Nummer: 02.3391ONDERWERP:
Breedtesportimpuls, financiële verantwoording, dekkingsmiddelen etc.ADVIES:
Akkoord gaan met de aangegeven wijze van financiëring en de nog te dekken kosten ten laste te brengen van het budget "Sociale Vernieuwing".BESLUIT:
TOELICHTING:
Nu de definitieve bedragen van de subsidietoezeggingen door het ministerie bekend zijn, kunnen de gemeentelijke dekkingsmiddelen exact worden aangegeven en vastgelegd in een voor de breedtesport in te stellen fonds.
Nummer: 02.3390ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 18 juni 2002.ADVIES: Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Nummer: 02.3388ONDERWERP:
Voortgangsrapportage woningbouw 2002.ADVIES:
Voor kennisgeving aannemen.BESLUIT:
TOELICHTING:
Het KAN stelt jaarlijks een voortgangsrapportage woningbouw op. Deze rapportage geeft een beeld van de ontwikkeling van de nieuwbouw in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen. Dit maakt het mogelijk de voortgang te volgen en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. In vergelijking tot het gehele KAN-gebied loopt de verdeling over de verschillende prijsklassen redelijk goed in de pas met de afspraken zoals deze in het KAN zijn gemaakt. Dit betekent dat bijna de helft van de woningen in de periode 1999-2005 in de betaalbare prijsklassen gerealiseerd zullen worden.

Nummer: 02.3386ONDERWERP:
Gunning bestek 1136-02, inhoudende het herstraten van De Roeden en Biezenweide.ADVIES:
Het werk gunnen aan NTP infra Zevenaar voor een bedrag van 43.800,00 exclusief BTW.BESLUIT:
TOELICHTING:
Op basis van uitgevoerde inspecties zijn de wegen van De Roeden en Biezenweide aan groot onderhoud toe. Het herstraten van de hofjes opdragen aan NTP infra Zevenaar.
Nummer: 02.3384ONDERWERP:
besluiten d.d. 12 t/m 19 juni 2002.ADVIES:
Nummer: 02.3344ONDERWERP:
Verslag inzake de Wet Stimulering Arbeidsdeelname Minderheden (Wet SAMEN).ADVIES:
Het verslag 2001 ingevolge de Wet SAMEN vaststellen.BESLUIT: TOELICHTING:
Vaststellen van verslag inzake de Wet Stimulering Arbeidsdeelname Minderheden (Wet SAMEN).

Nummer: 02.2195ONDERWERP:
Vrijstelling bestemmingsplan Zevenaar-Centrum voor de bouw van een pastoreswoning met een aangebouwde kantoorruimte op de hoek van de Van Munsterstraat en de Romei te Zevenaar.ADVIES:
In beginsel besluiten de gevraagde vrijstelling te verlenen, het bouwplan op de gebruikelijke wijze publiceren en ter inzage leggen, het parochiebestuur hiervan op de hoogte stellen en met dit bestuur in overleg treden over de ontsluiting van de (niet in dit bouwplan begrepen) garage en het daaraan gekoppelde parkeerterrein via de Van Munsterstraat.BESLUIT:

Nummer: 02.3400ONDERWERP:
Godsdienst en vormingsonderwijs.ADVIES:
Op grond van de subsidieregeling godsdienstonderwijs en levensbeschouwelijk vormingsonderwijs wordt een tegemoetkoming verleend in de kosten, verbonden aan het geven van godsdienstonderwijs of levensbeschouwelijk vormingsonderwijs aan leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen. Deze tegemoetkoming is gebaseerd op maximaal 1 lesuur per week. De hoogte van de vergoeding wordt, indien van toepassing, jaarlijks aangepast conform de salarisstijgingen van onderwijspersoneel.BESLUIT:

Nummer: 02.3038ONDERWERP:
Startnotitie MER in het kader van de PKB-procedure "Ruimte voor de Rivier".ADVIES:
De Startnotitie geeft geen aanleiding om daarop inhoudelijk te reageren. Derhalve wordt voorgesteld deze voor kennisgeving aan te nemen en het stuk ter kennis brengen van de raadscommissie Grondgebied door middel van terinzagelegging van het stuk in de leeskamer.BESLUIT: TOELICHTING:
In 1993 en 1995 was er sprake van zeer hoge waterstanden in het rivierengebied. In reactie hierop is voor het bedijkte rivierengebied het Deltaplan Grote Rivieren opgesteld, dat voorzag in vele maatregelen om de dijken versneld op sterkte te brengen. Dit heeft als resultaat dat een hoeveelheid water van 15.000 m3/s die bij Lobith ons land binnenstroomt, veilig afgevoerd kan worden naar zee. Inmiddels is, naar aanleiding van de hoge rivierafvoeren van 1993 en 1995, de maatgevende afvoer van de Rijn bij Lobith verhoogd van 15.000 m3/s naar 16.000 m3/s. Dit vraagt om maatregelen. Vandaat de Startnotitie "Ruimte voor de Rivier". Voor de verdere toekomst wordt verwacht dat er nog meer water afgevoerd moet kunnen worden. Dit leidt ertoe dat voor de lange termijn na 2015 een verdere verhoging van de maatgevende afvoer, mogelijk tot 18.000 m3/s bij Lobith wordt voorzien.

Nummer: 02.3397ONDERWERP:
Invoering BTW-compensatiefonds.ADVIES:
Vooruitlopend op het raadsbesluit van september 2002, toestemming geven tot het doen van uitgaven ten bedrage van 93.500,00 voor de voorbereiding en invoering van het BTW-compensatiefonds.BESLUIT: