Ingezonden persbericht


Nieuwe website NVSH: Kun je leren vrijen op het internet?

De NVSH* is voortaan met een nieuwe website te vinden op het internet. Het adres www.nvsh.nl geeft toegang tot informatie op het ruime gebied van de seksualiteit. Tips en trucs voor het vrijen horen daarbij. Wie (beter) wil leren vrijen kan op deze site terecht. Heb je een vraag? Stuur een mailtje en je krijgt een deskundig antwoord.

Maar de website is bedoeld voor iedereen die iets meer wil weten over seksualiteit, anticonceptie, soa, over hulpverlening, adressen. Er is een uitgebreid alfabet van termen, van algolagnie via pedofilie tot zoöfilie. Er is ook een Engelstalig voorlichtingsprogramma. En een programma over de seksuele ontwikkeling van de mens.

"Als je 'seksualiteit' intikt bij een zoekmachine krijg je meestal veel seks maar weinig informatie. Wij merken aan het soort vragen dat we telefonisch binnenkrijgen dat mensen van alles willen weten en vooral nuchtere en aardige antwoorden willen krijgen", aldus Yvonne van Santen van het bestuur van de NVSH. "Wij doen niet aan moralisme. We geven informatie. Ja, ook de plaatjes die daarbij horen. Van censuur is nog nooit iemand slimmer geworden."

Den Haag, 24 juni 2002

NVSH, 070-346 97 09


* De NVSH, de Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming, werd opgericht in 1946 De vereniging stelt zich ten doel bij te dragen tot de emancipatie van mens en gemeenschap, vooral op het gebied van de seksualiteit. De activiteiten worden mogelijk gemaakt door vrijwilligers en de leden van de vereniging, de NVSH ontvangt geen subsidie. Op dit moment bedraagt het aantal leden ongeveer 1500. De NVSH heeft een Infolijn voor alle vragen op seksueel gebied (0900-9212), en geeft het tijdschrift De Nieuwe Sekstant uit.