Ingezonden persbericht


PRNL0000079

HP introduceert de Deskjet 3420 kleureninktjetprinter

Betaalbare prints van topkwaliteit voor thuis

Amstelveen, 24 juni 2002 - HP introduceert de Deskjet 3420 kleureninktjetprinter en twee nieuwe inktcartridges, de Nr. 27 zwarte inktcartridge en de Nr. 28 driekleureninktcartridge. In combinatie met de nieuwe compacte HP Deskjet 3420 printer vormen zij een zeer betaalbare, kwalitatief hoogstaande printoplossing voor persoonlijk gebruik.

HP Deskjet 3420
De HP Deskjet 3420 heeft een snelheid van 10 pagina's per minuut in zwart en 8 pagina's per minuut in kleur. Dit model is een veel-zijdige printer voor het hele gezin. Het compacte, ruimtebesparende formaat wordt mede mogelijk door een opvouwbare invoerlade voor 100 vel.

HP inktcartridgesDe nieuwe inktcartridges gebruiken de nieuwste printkoptechnologie en nieuwe inkten van HP. De HP Nr. 27 zwarte inktcartridge bevat een op pigment gebaseerde zwarte inkt voor scherpe, heldere prints die niet snel vervagen. Met een frequentie tot 18 kHz plaatst de inkt-cartridge met 416 spuitmondjes kleine druppeltjes (17 picoliter) op papier. De HP Nr. 28 driekleureninktcartridge bevat een nieuwe inkt op verfbasis. Deze zorgt voor consistente kleuren op bijna alle HP-papiersoorten. De inktcartridge plaatst heel precies minuscule drup-peltjes (5 picoliter) op het papier.

Kwaliteit
Met de HP Nr. 28 driekleureninktcartridge profiteren gebruikers opti-maal van de Photoret III-technologie die de nieuwe HP Deskjet 3420 printers standaard gebruiken. Digitale foto's zijn hierdoor nog gedetailleerder en levensechter. Gebruikers kunnen op de HP Deskjet 3420 ook kiezen voor de stand 'photo best' of 'photo printing' met opties als SmartFocus, Sharpening, Smoothing en Contrast Enhance-ment. In combinatie met de nieuwe cartridges is bij een invoerkwa-liteit van 1200 x 1200 dpi, een printresolutie haalbaar van 2400 x 1200 geoptimaliseerde dpi.

Gebruiksgemak
De nieuwe inktcartridges drogen niet snel uit, zodat ze ideaal zijn voor gebruikers die niet elke dag printen. Ze passen prima in de nieuwe, zeer compacte printers, zoals de HP Deskjet 3420. De dekseltjes met kleurencodes maken het gemakkelijk de inktcartridge op de juiste plek te installeren.

Een niveau-indicator geeft via het scherm op de HP Deskjet 3420 printer aan hoeveel inkt er nog in de inktcartridge zit. De gebruiker wordt automatisch gewaarschuwd wanneer het tijd is de inktcart-ridge te vervangen. Is één van de inktcartridges leeg of uit de printer verwijderd, dan kan de overgebleven inktcartridge de printtaak toch afronden. Daarnaast heeft de HP Deskjet 3420 voor extra gebruiks-gemak een print-annuleerknop.

Prijzen en beschikbaarheid
Zowel de HP Deskjet 3420 als de HP Nr. 27 zwarte inktcartridge en Nr. 28 driekleureninktcartridge zijn per 1 augustus verkrijgbaar.

De consumentenadviesprijzen inclusief BTW zijn respectievelijk: HP Deskjet 3420 ¬ 109,-
HP Nr. 27 zwarte inktcartridge ¬ 25,-
HP Nr. 28 driekleureninktcartridge ¬ 30,-

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 547 66 66.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van

HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa ¬ 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.

Contactpersoon voor de redactie:
(