Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-06-2002
Persberichten districten Sittard en Kerkrade (RKey; 13.00 u) Maandag, 24 juni 2002

Districten Sittard en Kerkrade

Sittard; aangehouden
Een 22-jarige man uit Hoofddorp heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer kwam afgelopen zondagavond omstreeks 23.00 uur op de Wilhelminastraat in Sittard met zijn skates ten val toen plotseling een onbekende man bij hem kwam die hem dreigde te slaan en hem zijn beurs afhandig maakte. Met de buit ging de straatrover er vandoor. De gewaarschuwde politie ging op onderzoek uit en trof op de Silstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte, een 24-jarige man uit Sittard werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen; coniferen
Afgelopen zondagavond omstreeks 19.10 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Chrysantenstraat in Geleen. Bleek een rij met een twintigtal coniferen van een perceel aldaar in brand te staan welke daardoor vernield raakte. De oorzaak van de coniferenbrand is niet bekend.

Kerkrade; aanrijding
afgelopen zondagmiddag omstreeks 15.10 uur vond op de kruising Grachterstraat / Hamstraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 43-jarige automobilist uit Maastricht botste met zijn auto tegen een fiets, bestuurd door een 63-jarige man uit Kerkrade. Bij de aanrijding liep de fietser allerlei snijwonden op aan ondermeer zijn hoof. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar de wonden werden gehecht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak en toedracht van de aanrijding.