Ministerie van Financiën

Persbericht
PERS-2002-162
Den Haag, 24-06-2002

Douane Waddinxveen onderschept 1050 kilo hasj

Op 6 juni heeft de Douane Waddinxveen tijdens een controle 1050 kilo hasj aangetroffen. De drugs werden aangetroffen in een lading kleding. De partij was afkomstig uit Marokko en had als bestemming Nederland. De hasj heeft een straatwaarde van circa 2 miljoen Euro. De verdovende middelen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Tijdens het controleren van de partij confectie stuitten douanemedewerkers op plakken hasj die in plastic waren verpakt. Deze waren verstopt tussen de kleding. De hele partij confectie werd daarna met behulp van een scanapparaat nader geïnspecteerd. In totaal bleek er 1050 kilo hasj verstopt te zijn.

In samenwerking met de Recherche van het Politie District Heuvelrug werden na onderzoek op 10 juni twee verdachten ­ een 26-jarige en een 28-jarige Veenendaler - bij een bedrijf in Veenendaal aangehouden op verdenking van invoer van drugs.

De 28-jarige verdachte zit op dit moment nog vast. De recherche verdenkt deze man ervan de verdachte te zijn bij de invoer van deze partij drugs. Het onderzoek wordt nog voortgezet.