VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Politie test toegang tot databank via GPRS netwerk Vodafone

Politie test mobiel toegang tot databank via GPRS netwerk Vodafone

Maastricht, 24 juni 2002 . Agenten op straat krijgen via GPRS direct mobiele toegang tot meer informatie dan voorheen zoals bijvoorbeeld kentekenregister en eigen databanken. Vodafone heeft als eerste leverancier met ITO, de IT-organisatie van Politie Nederland en Justitie, een samenwerkingscontract getekend om deze nieuwe diensten te gaan testen. Voor deze test wordt een beveiligde GPRS toegang naar het computernetwerk van de politie gecreëerd. Zo kunnen de verschillende politieregio.s in Nederland en het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) via GPRS mobiel gebruik maken van hun eigen systemen.

Mobiel blauw op straat
ITO is een agentschap van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat de landelijke datacommunicatie netwerken en centrale netwerken beheert waar politie en justitie gebruik van maken. De politie in Nederland is bezig de dienstverlening naar de burger te verbeteren.
Daartoe wordt samengewerkt met verschillende partijen. Mobiele toegang tot data-systemen van de politie via het GPRS netwerk van onder meer Vodafone is daar een efficiënte invulling van. Hierdoor kan de politie veel tijd besparen, nog sneller reageren op situaties op locatie en de tijd achter het bureau tot een minimum beperken.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone
Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft wereldwijd 101 miljoen klanten in 28 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de Euronext Amsterdam.