Korps: Flevoland, plaats: district Noord 24-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Vragen over deze berichten? Tot 10 uur maandagochtend is bovengenoemde voorlichter te bereiken. Daarna tussen 11 en 13 uur.

Getuigen zware aanrijding gezocht
LELYSTAD De politie is op zoek naar de betrokken automobilist en naar nog meer getuigen van een aanrijding op de Eendenweg rond half zes zondagmiddag (op die dag vond in de buurt de landelijke VW-golfdag plaats). Daarbij raakte een motorrijder van de weg af. Volgens getuigen die zich al wel bij de politie gemeld hebben, moest de motorrijder bij het inhalen uitwijken voor een andere auto die ook ineens wilde inhalen. Daardoor kwam de motorrijder in de berm terecht en hij sloeg over de kop. De bestuurder uit Ede raakte zwaar gewond. Het ambulance-personeel nam het slachtoffer met onder andere breuken mee naar het Zuiderzeeziekenhuis. De betreffende automobilist die doorgereden was en eventuele getuigen die nog geen verklaring afgelegd hebben, worden gevraagd zich te melden bij de politie Lelystad.

Parkeerproblemen
LELYSTAD Zondagmiddag waren er parkeerproblemen bij het Bataviaplein. Hierdoor onstond een file van een paar kilometer op de Houtribweg. De politie en de beveiliging van het winkelcentrum regelden het verkeer. Er zal overlegd worden hoe dit te voorkomen.

Aanhouding
EMMELOORD Op de Urkerweg hield de politie zondagnacht een 36-jarige inwoner van Emmeloord aan. De man wilde het ziekenhuis in om daar iemand te bezoeken en uitte daarbij bedreigingen. De politie hield de man aan en nam twee steekwapens die hij bij zich droeg, in beslag. De verdachte is geboeid overgebracht naar het politiebureau en is daar voor nader verhoor ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.