Gemeente Leeuwarden

Voordrachten van leden college van burgemeester en wethouders ¦ Besteding BWS middelen (Besluit Woninggebonden Subsidies) ¦ Rehabilitatieproject Monnikemuurstraat/Bij de Put ¦ Tijdelijke Stimuleringsregeling Vrijwilligerswerk ¦ Toewijzing bouwterreinen aan voorlopige kopers "Wirdum-Pastorijfinne". ¦ Voorstel vaststellen van straatnamen

Voordrachten van leden college van burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders hebben besloten te voorzien in de bestuursbenoemingen van leden van het college in verschillende organen en nevenfuncties:

Margreeth de Boer

* Vice-vooorzitter van de Raad van Commissarissen Vitens
* Lid Alg. Bestuur en Dagelijks Bestuur Regionale Brandweer/CPA
* Voorzitter Overlegorgaan A7

Gerrit Krol - Voorzitter Straatnamencommissie
* Lid Dagelijks Bestuur Gem. Regeling Afstemmingsorgaan
* Onderwijsbegeleiding Friesland
* President Commissaris raad van commissarissen van Essent Friesland BV

* Penningmeester/secretaris van de Ver.gemeenten Aandeelhouders Essent Noord-Nederland

Marga Waanders - Lid Bestuurlijk Overlegplatform Stadsgewest Leeuwarden/ontwikkelingskader Leeuwarden
* Plv. lid Commissie milieuhygiëne en Vliegbasis Leeuwarden
* Lid van Bestuur Vervoerscoördinatiecentrum Noord-Nederland
* Lid van Stuurgroep Regiovisie Stadsregio Leeuwarden
Hetty Hafkamp - Lid Alg. Bestuur en Dagelijks Bestuur Gem. Gezondheidsdienst Fryslân

* Lid Gem. Regeling Sociale Werkvoorziening Fryslân
Roel Sluiter - Voorzitter Stichting Frigem
* Lid Thorbeckefonds

* Plv. lid Alg. Bestuur Gem. Regeling Hús en Hiem
Arno Brok - Lid Dagelijks Bestuur VNG
* Lid Gem. Regeling de Marrekrite
* Lid Stichting Beheer Frisian Expo Centre
* Lid Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam Noord
* Voorzitter Gem. Kredietbank Leeuwarden
* Lid dagelijks Bestuur Gem. regeling Sociale Werkvoorziening Fryslân

Collegebesluit 18 juni 2002
Besteding BWS middelen (Besluit Woninggebonden Subsidies) Het Rijk stelt vanaf 1992 jaarlijks budgetten beschikbaar in het kader van de BWS. De subsidies zijn bestemd ter stimulering van nieuwbouw in de sociale huur- en koopsector, de goedkopere marktsector en bij ingrijpende verbetering van vooroorlogse particuliere huurwoningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de nog per 31 december 2001 resterende BWS middelen ad 1.077.000,00 te bestemmen voor de volgende projecten: vervangende nieuwbouw bij transformatie bestaande woningvoorraad, differentiatie nieuwe uitleggebieden, wonen in de binnenstad, verbeteringen particuliere huurwoningen en reservering incidentele projecten.
De directeur Stadsontwikkeling en beheer is gemachtigd tot het verlenen van de subsidies. Concrete subsidievoorstellen worden vooraf aan de verantwoordelijke wethouder ter goedkeuring voorgelegd. Het bedrag moet uiterlijk in 2004 zijn besteed. Aan het college wordt verslag uitgebracht over de besteding van de subsidies. Collegebesluit: 18 juni 2002
Rehabilitatieproject Monnikemuurstraat/Bij de Put NV Stadsherstel Leeuwarden heeft de panden Bij de Put en Monnikemuurstraat 82, 72 en bijbehorende cameren aangekocht en heeft hiervoor een rehabilitatieproject ontwikkeld. De cameren zijn belangrijke restanten van het vroeg 17de eeuwse Ritske Boelema Gasthuis. Op de plaats van de panden komen drie koopwoningen met een open ruimte en parkeergelegenheid. De woningen zijn bestemd voor het hogere marktsegment, hetgeen voldoet aan de vraag naar kwalitatief hoogwaardig wonen in de binnenstad. Het college van b. en w. heeft besloten het pand Monnikemuurstraat 72 te waarderen als architectuur-historisch waardevolle bebouwing, omdat het deel uitmaakt van het beschermd stadsgezicht.
NV Stadsherstel Leeuwarden kan voor de panden subsidie krijgen uit het monumentenbudget 2002.
Collegebesluit: 18 juni 2002
Tijdelijke Stimuleringsregeling Vrijwilligerswerk Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen aanvraag voor een meerjarige uitkering op grond van Tijdelijke stimuleringsregeling vrijwilligerswerk bij het Rijk in te dienen. Volgens het collegeprogramma 2002-2006 is versterking van het gemeentelijk vrijwilligersbeleid geen speerpunt. Het opgestelde onderzoeksverslag en projectverslag van bureau Ottema en Zwart wordt voor kennisgeving aangenomen. De hoofdconclusie van dit rapport is dat het werven en behouden van deskundige vrijwilligers een groot knelpunt is.
Collegebesluit 18 juni 2002
Toewijzing bouwterreinen aan voorlopige kopers "Wirdum-Pastorijfinne". Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot definitieve toewijzing/verkoop van 10 bouwterreinen na de verloting van de kavels op 30 mei jl. Negen bouwterreinen aan de Pastorijfinne gaan in de vrije verkoop. De kopers worden schriftelijk door b. en w. in kennis gesteld van het besluit.
Collegebesluit: 18 juni 2002
Voorstel vaststellen van straatnamen
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende straatnamen vast te stellen:

* Skûtsjestraat

Verbindingsstraat tussen Tjalkstraat en Greunsweg
* Achter het Station

Voetpad achter het N.S. station

* Oxena brids

Brug over Nauwe Greuns in Hempens

* Catharinaleane, Godehardusleane, Johannesleane, Martinusleane, Nicolaasleane, Vitusleane

Toegangswegen naar de Buitenplaatsen in Hempens

Collegebesluit: 18 juni 2002