Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 19 juni 2002

Lokale lastenvermindering
Zalmsnip van 40 euro voor ieder huishouden

Ook dit jaar krijgt ieder Geldrops huishouden 40,00 in het kader van de lokale lastenverlichting (de Zalmsnip). Dit bedrag wordt, net zoals de vier voorgaande jaren, apart overgemaakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het bestand van Brabant Water NV (voorheen Waterleidingmaatschappij Oost-Brabant oftewel WOB). Bij ieder huishouden dat afvalstoffenheffing betaalt, zal deze maand automatisch 40,00 op de bankrekening c.q. girorekening worden bijgeschreven.

U komt voor de Zalmsnip in aanmerking als u in de gemeente Geldrop stond ingeschreven op 1 januari 2002. De gemeente betaalt slechts één keer 40,00 uit per woonruimte/ huishouden; de Rijksoverheid keert aan de gemeente namelijk ook maar één vergoeding uit per woonruimte. Het bedrag van 40,00 wordt uitgekeerd aan (één van) de bewoners van het pand die door de gemeente in de belastingheffing worden betrokken. Aan de bewoners van bejaardentehuizen en kloosters zal, ondanks het feit dat zij geen zelfstandig huishouden voeren, toch 40,00 worden uitbetaald. Burgers die voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen in aanmerking komen, zullen de Zalmsnip ook ontvangen.

Als u op grond van het bovenstaande niet automatisch voor de Zalmsnip in aanmerking komt, maar als u van menig bent dat u er wel recht op heeft, kunt u hiervoor een schriftelijk verzoek indienen bij de gemeente Geldrop. Richt het verzoek aan de afdeling Financiën en Belastingen, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de Zalmsnip kunt u contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Financiën en Belastingen via de telefoonnummers 2893813 en 2893910.