Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WK-sites hebben het zwaar bij Korea

Beschikbaarheid zorgt bij enkele voetbalsites voor problemen

Utrecht, 24 juni 2002 - Hoewel de meeste websites die het WK Voetbal in Korea en Japan hun prestaties en beschikbaarheid goed onder controle hebben, zijn er enkele sites die regelmatig niet bereikbaar zijn. WK2002.nl en dewksite.nl hebben het duidelijk moeilijk om de bezoekersaantallen te verwerken. Bezoekers moeten tien tot twintig seconden geduld hebben voor er beeld op het scherm verschijnt. WK-voetbal.nl, vorige week nieuw in de metingen meegenomen, begon de week goed, maar presteerde na dinsdag - de wedstrijd Italië-Korea ? een stuk minder. De site was bovendien sterk minder beschikbaar. Voor Mercury Interactive, die de prestaties van enkele WK-sites in de gaten houdt, reden een tweede gele kaart aan deze site uit te delen. WK2002 en DeWKsite krijgen eveneens een gele kaart. De voorspelling dat de WK-sites het begin van de week het zwaarst kregen, is inderdaad uitgekomen.

Kees van den Brink, Sales Engineer bij Mercury Interactive, die de test uitvoert: "Bij de wedstrijd tussen Korea en Italië was bij alle wk-sites een dipje te zien. Er was geen enkele site die toen 100% bereikbaar was. Bij Fifa.com kregen zes op iedere honderd bezoekers geen beeld. Had dit bijvoorbeeld een website voor een bedrijf geweest dat kan het niet beschikbaar zijn van de site killing zijn. Een goed bereikbare website draagt namelijk meer bij aan de waardering voor een bedrijf dan een slechte."

De komende week worden op dinsdag en woensdag de halve finales gespeeld. Korea-Duitsland spelen dinsdag en woensdag is de wedstrijd Turkije - Brazilië. De finales zijn op zaterdag 29 en zondag 30 juni. "Ik verwacht dat er dinsdag weer veel interesse is voor de websites, al zullen veel bedrijven ook de tv even aanzetten. Korea Duitsland is natuurlijk een beladen wedstrijd."
De in de test meegenomen voetbalwebsites zijn:
http://www.weekaa.nl
http://www.wk2002.nl/
http://www.deWKsite.nl/
http://www.Fifa.com
http://www.wkupdate.nl
http://www.worldpool2002.com
http://www.wk-voetbal.nl
http://www.wkjapan2002.nl

Mercury Interactive volgt gedurende de WK de prestaties van de genoemde voetbalwebsites en rapporteert wekelijks over de bevindingen op het gebied van beschikbaarheid en responstijden.

De WK voetbal wordt tussen 31 mei en 30 juni gehouden in Korea en Japan. Deze WK is al de internet World Cup genoemd, omdat websites over voetbal veel bezoekers trekken. Zo heeft de officiële WK-site al meer dan 1 miljard pageviews gehad, aanzienlijk meer dan de website van de Olympische Spelen.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentie-positie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.