Korps: Friesland, plaats: Friesland 24-06-2002
Politieberichten van 24/6 (07.00 tot 13.00 uur)

Metslawier: vernielingen
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vernielingen aangericht door een groep ombekende jongeren. Aan de Skulestrjitte werd een reclamebord en een verkeersbord vernield, een lichtmast door een brandje beschadigd en drie blauwe plastic stoelen met verf bespoten. Volgens getuigen zouden de vernielingen door een groep van circa 15 jongens zijn aangericht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lemmer: inbraak bedrijf
Afgelopen weekend werd ingebroken in een bedrijf aan de Riensingel. Van het pand werd een raam geforceerd, waarna en hoeveelheid schroeven, spijkers en andere bouwmaterialen werd weggenomen met een totale waarde van enkele honderden euros. Een 28-jarige inwoner van Urk deed aangifte.

Dronrijp: inbraak auto
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een aan de Puoldyk geparkeerd staande auto. Van het voertuig werd een raam vernield, waarna een mobiele telefoon en een rijbewijs werden weggenomen. De 42-jarige eigenaar uit Dronrijp deed aangifte.

Grou: boot beschadigd
Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen aangericht aan een boot die lag afgemeerd aan de Volmaweg. Er werd een raam van de boot vernield, het stuurhuis werd beschadigd en het vaartuig werd losgegooid. De 22-jarige eigenaar uit Grou deed aangifte.

Joure: aanrijding met letsel
Een 42-jarige automobilist uit Sneek is maandag om 11.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op het verkeersplein bij Joure. Volgens getuigen reed de man vanuit de richting Lemmer met hoge snelheid snelheid via de luchtstrook een file voorbij. Toen hij bij het verkeersplein weer wilde invoegen, botste hij achterop een auto. Hij liep bij de aanrijding onbekend letsel op, waarvoor hij per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek werd overgebracht.

Bureau Communicatie: 058 880 8272