Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 21 juni 2002

Verdachte drie overvallen op zitting

Aanstaande maandag 24 juni (om 10.30 uur) staat een 22-jarige man uit Den Haag terecht voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Haag. De man wordt verdacht van poging tot een overval op een Blokkerfiliaal aan de Hoofdstraat in Noordwijk op 27 december vorig jaar. Toen de bedrijfsleider die met een vuurwapen werd bedreigd weigerde de kluis te openen, vluchtte de overvaller weg. Later bleek dat de verdachte gebruik had gemaakt van een nepvuurwapen. De verdachte heeft korte tijd via een uitzendbureau in het betreffende Blokker-filiaal gewerkt.

De verdachte staat maandag ook terecht voor twee overvallen op een broodjeszaak op station Hollands Spoor in Den Haag op 31 december vorig jaar en op 22 januari 2002. Deze beide overvallen heeft verdachte gepleegd met een mededader die op 13 juni op zitting heeft gestaan. De verdachte heeft eerder als uitzendkracht gewerkt voor het bedrijf waartoe de broodjeszaak behoort.

De verdachte, die sinds 29 januari in voorlopige hechtenis zit, heeft zowel de overvalpoging op het Blokkerfiliaal als de twee overvallen op de broodjeszaak bekend.