Gemeente Zoetermeer

Kennissysteem Wonen Zoetermeer

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen op de Zoetermeerse woningmarkt

Het Kennissysteem Wonen Zoetermeer bevat informatie in de vorm van tabellen, kaarten en grafieken over de woningvoorraad, de bevolking, bijzondere aandachtsgroepen, de woningmarktsituatie, wonen en woonomgeving en sociale huurwoningen. Om de Zoetermeerse woningmarkt beter aan te laten sluiten bij de woonwensen van de woonconsument heeft de gemeente Zoetermeer het Kennissysteem Wonen Zoetermeer opgezet.

Dit systeem maakt de ontwikkelingen op de Zoetermeerse woningmarkt inzichtelijk. Een veelheid aan statistisch materiaal is gebundeld waardoor de effecten van het nieuw ingezette Stedelijk Beleidskader Wonen goed te monitoren zijn.
Bestaande datasystemen en uitkomsten uit periodieke onderzoeken zijn geïntegreerd tot bruikbare informatie. Het Kennissysteem is geen statisch product, in deze beginfase is het gevuld met gegevens die op dit moment als meest recent beschikbaar zijn. Het systeem wordt echter actueel gehouden.

Het Kennissysteem Wonen Zoetermeer is te raadplegen via de internetsite www.zoetermeer.nl onder 'Onderzoek en Statistiek' en bij 'Bouwen en Wonen'. De informatie is ook te koop op CD voor 15,- door middel van een bestelling per e-mail via KWZ@zoetermeer.nl.

Laatste wijziging: 24-6-2002