Nieuwsbericht

maandag 24 juni 2002, 16.25 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Aanrijding met letsel

- Bergen, zondag 23 juni 2002. Op zondagavond omstreeks 18.09 uur raakte een 33-jarige man gewond bij een aanrijding op de kruising Koninginneweg - Russenweg te Bergen. De man reed op de fiets over de Russenweg en stak, via het voetgangersoversteekpad, de Koninginneweg over. Hier kwam juist een 70-jarige vrouw uit Middenbeemster in een personenauto aanrijden. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser gewond raakte. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

- Castricum, zondag 23 juni 2002. Op zondagavond omstreeks 21.10 uur raakte een vrouw uit Castricum gewond bij een aanrijding op de Dorpsstraat in Castricum. De vrouw zat als passagier achter in een personenauto, die met hoge snelheid over de Dorpsstraat reed. De bestuurder van deze auto haalde een andere auto in en passeerde daarbij twee maal een vluchtheuvel aan de linkerkant. Bij de spoorbomen laveerde hij tussen de spoorbomen door, die juist naar beneden kwamen. Aan de andere kant van het spoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een middengeleider en een hek tot stilstand. De bestuurder, een mannelijke passagier en het slachtoffer stapten uit en liepen weg. Even verderop zakte de vrouw in elkaar. De mannen liepen gewoon door, de vrouw achterlatend. De bestuurder van de ingehaalde auto ontfermde zich over haar en waarschuwde een ambulance. De vrouw werd ter observatie opgenomen in het Medisch Centrum te Alkmaar. Een onderzoek wordt ingesteld naar de identiteit van de bestuurder.

Inbraak woning

- Alkmaar, zondag 23 juni 2002. Op zondag werd tussen 17.50 en 21.45 uur ingebroken in een woning aan de Dollardstraat te Alkmaar. De adders kwamen binnen door een bovenlicht boven een deur te forceren. Uit de woning werden geld, 60 CD's, een CD-speler en een soundblaster ontvreemd.

- Alkmaar , maandag 24 juni 2002. Op maandagmorgen omstreeks 04.00 uur zag de bewoner van een pand aan de Hovenierstraat te Alkmaar een lichtje flikkeren in de woonkamer van zijn woning. Toen hij ging kijken zag hij nog net een inbreker via de achterdeur wegvluchten. De bewoner zette de achtervolging in, maar raakte de inbreker toch kwijt. De man bleek binnengekomen te zijn via een bovenlichtje. Uit de woning wordt niets vermist.

Auto uitgebrand
Alkmaar, maandag 24 juni 2002. Op maandagmorgen omstreeks 05.30 uur stond een personenauto in brand op de Henri Polakstraat in Alkmaar. De brandweer moest uitrukken om de auto te blussen. Het bleek, dat de bedrading was doorverbonden. Mogelijk heeft de dader gepoogd de auto te stelen en heeft daarbij kortsluiting veroorzaakt.

Diefstal auto
Bergen aan Zee, zondag 23 juni 2002. Op zondag werd tussen 14.30 en 18.00 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Parkweg in Bergen aan Zee. Het ging om een blauwe Volkswagen Golf (edition bleu GTI) met kenteken 30-HB-NJ.

Mishandeling
Heerhugowaard, zondag 23 juni 2002. Op zondagmorgen omstreeks 02.30 uur werd een 27-jarige man uit Alkmaar mishandeld door een groep jongeren op de Middenweg te Heerhugowaard. De man reed op een bromfiets langs een groep jongeren. In het voorbijgaan kreeg hij van een van hen een klap, waardoor hij ten val kwam. Toen hij de jeugd vroeg waar dat goed voor was werd hij geslagen en geschopt. De man moest voor behandeling per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Na het incident bleken zijn bromfiets en zijn helm verdwenen te zijn.

Diefstal
Alkmaar, zaterdag 22 juni 2002. Op zaterdagmorgen werd er bij een bewoonster van de Hadewijchstraat in Alkmaar aangebeld. Op de stoep stond een vrouw met het verhaal dat zij de nieuwe buurvrouw was en of de bewoonster ook iemand wist die kon behangen. De "nieuwe bewoonster" werd even binnen gelaten voor een kort gesprek. Nadat zij was weggegaan bleek de bewoonster haar portemonnee te missen. Mogelijk heeft een handlanger van de vrouw de portemonnee gestolen door een openstaand raam.

NOORDKOP

Man aangehouden na valse meldingen
Den Helder, maandag 24 juni 2002.
Op zondag 23 juni 2002, omstreeks 21.00 uur, kreeg de alarmcentrale in Alkmaar via 112 de melding van een keukenbrand in een woning in Tuindorp. Het personeel herkende echter het nummer en de stem van een man die op zaterdag en zondag verantwoordelijk was voor zo'n 10 valse meldingen, hoofdzakelijk brandmeldingen. De brandweer is voor enkele meldingen uitgerukt.
Gezien de overlast die de man veroorzaakte werd besloten hem in zijn woning aan te houden. Het gaat om een 45-jarige man uit Den Helder. Hij bleek te hebben gedronken en hij is ter ontnuchtering voor de nacht ingesloten. Vanmorgen werd hij verhoord. Hij bekende verantwoordelijk te zijn voor de telefoontjes, die overigens wettelijk worden aangemerkt als een misdrijf. Na verhoor is hij vanmorgen met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanrijding met letsel
Dirkshorn, zondag 23 juni 2002. Op zondagavond omstreeks 18.15 uur raakte een 13-jarig meisje uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de kruising Provincialeweg - Middenweg te Dirkshorn. Het meisje fietste over de Middenweg en stak genoemde kruising over. Op dat moment kwam over de Provinciale weg een 50-jarige man uit 't Zand in een personenauto aanrijden. Er ontstond een aanrijding waarbij de auto juist nog tegen het achterwiel van de fiets aan reed. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Brand in opslaghok
Den Helder, maandag 24 juni 2002. Op maandagmorgen omstreeks 02.50 uur werd een brand ontdekt in een opslaghok bij een woning aan de Praamstraat te Den Helder. De vlammen sloegen zo hoog op, dat uit voorzorg de bewoners van de omliggende woningen uit hun huis werd gehaald. De brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Belediging
Den Helder, maandag 24 juni 2002. Op maandagmorgen omstreeks 02.40 uur werd een 43-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens belediging van een politieman. De man kwam surveillerende politiemensen tegen in de Koningstraat en begon ze hier te beledigen. Hij volgde de beambten zelfs naar het Koningsplein en bleef maar schelden. Hier werd de man aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

WESTFRIESLAND

Aanrijding met drank

- Grootebroek, zondag 23 juni 2002. Op zondagmiddag omstreeks 17.50 uur kreeg een 40-jarige man uit Grootebroek een eenzijdig ongeval op de Stede Broecweg in zijn woonplaats. De man reed op een fiets en was naar eigen zeggen aangereden door een geel busje. Er had echter geen aanrijding plaatsgevonden. Mogelijk was de man geschrokken van een auto. Wel werd geconstateerd dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 455 ugl. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. De man kreeg een proces-verbaal

- Zwaagdijk, zondag 23 juni 2002. Op zondagmiddag omstreeks 17.15 uur reed een 67-jarige man in een personenauto over de Zwaagdijk te Zwaagdijk. Hij wilde linksaf de Markerwaardweg oprijden. Hierbij zag hij een 38-jarige man uit Wervershoof op een motorfiets, die vanuit tegengestelde richting aan kwam rijden, over het hoofd. De motorrijder werd met een vermoedelijk gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Hier werd ook bloed van hem afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. Het bloedmonster zal in het Forensisch Instituut worden onderzoek op de aanwezigheid van alcohol.

Aanrijding met letsel
Andijk, zondag 23 juni 2002. Op zondagmiddag omstreeks 16.25 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Dijkgraaf Grootweg - Grootslagweg te Andijk waarbij drie personen gewond raakte. Een 23-jarige man uit Grootebroek reed in een personenauto over de Grootslagweg. In zijn auto zat een 22-jarige vrouw uit Grootebroek als passagier. De bestuurder verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 23-jarige man uit Hoorn in een personenauto die over de Dijkgraaf Grootweg aan kwam rijden. De drie betrokkenen werden voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Na de behandeling konden zij weer naar huis.

Mishandeling
Hem, zondag 23 juni 2002. Op zondagavond omstreeks 18.15 uur werd een 48-jarige man uit Hem in zijn woonplaats op de Hemmerbuurt mishandeld. De man wilde geld pinnen en liep bij de bank de ruimte van de pinautomaat binnen. Hier bleek al een ongeveer 20-jarige jongen te staan. Toen de man vroeg of het nog lang ging duren kreeg hij direct een vuistslag in zijn gezicht. De jongen verdween in een auto. Het slachtoffer moest zich met een gescheurde rechter wenkbrouw in het ziekenhuis laten behandelen. Later op de avond, omstreeks 19.40 uur kon de verdachte, een 20-jarige jongen uit Hem worden aangehouden. Hij verklaarde dat het slachtoffer zelf was begonnen met slaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.