Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA Den Haag

en

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
TRCJZ/2002/6921
datum
21-06-2002

onderwerp
Voorhangprocedure artikel 25d, zevende lid Bestrijdingsmiddelenwet

bijlagen
2

Geachte Voorzitter,

Op 18 juni jl. heeft de Eerste Kamer de Staten-Generaal het wetsvoorstel tot wijziging van de Bestrijdingsmiddelenwet 1962 (implementatie biociden richtlijn) aanvaard. In dat wetsvoorstel is opgenomen een artikel 25d, dat er in voorziet dat bestrijdingsmiddelen, waarvan de werkzame stoffen zijn aangewezen door het College voor de toelating van bestrijdingsmiddelen (CTB), van rechtswege zijn toegelaten. Deze voorziening is getroffen teneinde het CTB in staat te stellen binnen de daarvoor gestelde termijnen de herbeoordeling te kunnen verrichten van die bestrijdingsmiddelen die werkzame stoffen bevatten waarvan de herbeoordeling uit het oogpunt van volksgezondheid, arbeidsbescherming of milieu prioriteit behoeft. De aanwijzing van de werkzame stoffen strekt ertoe de nationale beoordeling van bestrijdingsmiddelen met die werkzame stoffen te laten aansluiten bij de beoordeling van die stoffen in Europees verband.

Het zevende lid van dat artikel 25d bepaalt dat de aanwijzing door het CTB van de werkzame stoffen door de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in de Staatscourant zal worden bekendgemaakt, nadat de aanwijzing gedurende dertig dagen is voorgelegd aan de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal. Teneinde de in artikel 25d opgenomen voorziening direct na inwerkingtreding van genoemd wetsvoorstel te kunnen effectueren, doe ik u thans reeds het door het CTB op 12 juni jl. vastgestelde besluit de aanwijzing van de betrokken werkzame stoffen (CTB-besluit prioritering werkzame stoffen 2002) toekomen. Ik wijs er daarbij op dat ik hiermee noodgedwongen voorbij ga aan het gebruik dat voorhangperiodes voor driekwart buiten een recesperiode zijn gelegen.

Voor de goede orde doe ik u ter informatie tevens het overzicht toekomen (zie bijlage 1) van de werkzame stoffen waarvan de nationale beoordeling onverminderd wordt voortgezet conform de voor deze stoffen geldende nationale toelatingsduur.

De staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,

G.H. Faber

Bijlage:
CTB-besluit prioritering werkzame stoffen 2002 (PDF-formaat, 98 Kb)
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel http://www.minlnv.nl/infomart...2002/par02206.htm . Overzicht van niet door het CTB aangewezen werkzame stoffen (PDF-formaat, 23 Kb)


---