Gemeente Bergen op Zoom


Prijzen scholenwedstrijd uitgereikt

Op maandag 24 juni heeft de heer S. Vermeulen, wethouder milieu van de gemeente Bergen op Zoom, prijzen uitgereikt op de basisscholen "'t Fort" en de "Anton van Duinkerken" in Bergen op Zoom. Deze prijsuitreiking vond plaats in het kader van de scholenwedstrijd, die gehouden is tijdens de gemeentelijke voorlichtingscampagne "Minder afval scheelt een brg!".
Op maandagochtend 24 juni heeft de jury van de scholenwedstrijd "Minder afval scheelt een brg" twee basisscholen bezocht en daar de werkstukken gejureerd. Het onderwerp was afval scheiden en/of afval voorkomen. Ter plaatse heeft S. Vermeulen, wethouder milieu, de prijzen uitgereikt. De jury bestond uit de heer S. Vermeulen, wethouder milieu van de gemeente Bergen op Zoom, de heer W. van Leijsen, directeur van SAVER en P. v.d. Graaf, voorlichter van de gemeente Bergen op Zoom.
Foto: samen met de kinderen van basisschool 't Fort bekijkt wethouder Vermeulen de kleurplaten
Basisschool 't Fort
Op basisschool "t Fort" hebben 3 groepen leerlingen werkstukken gemaakt met als onderwerp het scheiden van afval en /of het voorkomen van afval.
De kinderen van groep 2/3 hebben kleurplaten ingekleurd over het scheiden van afval. De leerlingen van groep 4 hebben kleurplaten en collages gemaakt over het scheiden en voorkomen van afval. Groep 8 heeft één groot werkstuk gemaakt met 26 leerlingen. Elke groep heeft hiervoor van de wethouder een cadeaubon ontvangen van 50 euro als beloning voor de inspanningen.
Daarnaast hebben de winnaars van elke groep een speciale prijs gekregen.
De winnaars van groep 2/3 waren:
Esra Gür*say (groep 2)
Armin Ademovic (groep 3)
De prijs bestond uit een kleurdoos en een viltstiftenpakket. De winnaars van groep 4 waren:
Volkan Un³var (groep 4)
Antonetta Mijnsbergen (groep 4)
De prijs bestond uit een kleurdoos en een viltstiftenpakket. Alle leerlingen van groep 8 hebben als beloning een vulpen gekregen.

De Anton van Duinkerkenschool
Op basisschool "Anton van Duinkerken" heeft groep 8 drie werkstukken gemaakt. Aan elk werkstuk hebben 8 tot 9 leerlingen gewerkt.De hele klas kreeg een cadeaubon van 50 euro als beloning voor de inspanningen. Het winnende werkstuk is beloond met een vulpen voor elke leerling die eraan heeft meegewerkt.
De winnaars waren:

· Jaimy El Bou Messaoudi

· Alysa Verbrugge

· - Ibrahim Kayhan

· - Stefanie van Meel

· - Priscilla Bakema

· - Sven Bastianen

· - Rudy de Jong

· - Loreen Swaab

· - Yvette Luyks
Tijdens de voorlichtingscampagne "Minder afval scheelt een brg!" stelt de gemeente Bergen op Zoom gratis scholenmaterialen beschikbaar voor de basisscholen. Deze zijn gedurende de gehele campagne op te vragen bij de Regionale Milieudienst West-Brabant bij mevrouw J. Jochems (0165) 58 20 25.