Ingezonden persbericht

Meningsuiting Bestraft.

Op 20 en 21 Jullie dit jaar zal er op Papendal te Arnhem de Europese kampioenschappen powerliften worden gehouden De Union Cup zogenaamd. Omdat Nederland hier zijn beste powerlifters mag inzetten is de kans op goud zeer waarschijnlijk voor diverse Nederlandse atleten . De beste powerlifter powerlifter van Nederland zal op het toenooi niet mogen deelnmen i.v.m een levenslange opgelegde schorsing door de NPB (Nederlandse Powerlift Bond). Dit omdat hij een uiting heeft gedaan naar de bondscoach Cor Jansen van Jorksveld over het feit dat hij deze coach emotioneel onstalbiel vind. Het geen hij bedoeld dat deze coach nog al gauw licht geraakt is wat overslaat in woede en ontvluchting tijdens confrontaties.

Het bestuur van de NPB stond unaniem achter de beslissing van deze coach die kenbaar maakte wel aan te willen blijven als coach na eerst de vergadering ontvlucht te zijn gezien zijn beperktheid tot zich staande te kunnen houden als coach op elk gebied,wat het powerliften met zich mee brengt,zowel lichamelijk als geestelijk,maar met dienversand niet met de atleet Erwin Krokkee uit Alkmaar de beste powerlifter van Nederland met 20 jaar ervaring verder te willen .

Erwin Krokkee is met onmiddelijke ingang van begin dit jaar geschorst ,zijn A-status is hem ontnomen wat hem toch jaarlijks f 12000 gulden opleverde,financieel toch geraakt i.v.m een pas gekochte nieuwbouwwoning en een pas geboren baby waarvoor toch kosten opgehoest moeten worden .

Smekende hulp bij de atletencomissie van het NOC/NSF werd afgewezen,ruim 30 selectieleden lieten hem barsten ,waarvan er een aantal precies de zelfde mening hadden als Erwin over de coach maar niet durven te spreken omdat ze bang zijn voor schorsingen . Dit ook omdat sommigge atleten genieten van twee toelages van het NOC/NSF ,het zogenaame stippendium en de A-status wat te zamen oploopt tot bijna f 3000,- per maand.

Doordat Krokkee te sosiaal is en altijd voor anderen op kwam heeft hij in september 2001 ook al een berisping gehad omdat hij vond dat de selectie procedure niet juist was. Er gingen tweede plaatsen mee in plaats van eerste plaatsen naar het buitenland,door dat hij zich hiermee bemoeide is al het leed begonnen. De bond ging verwijten en dreigen en alleen naar eigenbelangen handelen,alle brieven die Erwin schreef werden crimineel gewijs behandeld en zonder ook maar 1 fout van hunzelf toe te geven ,werd hij steeds meer onderuit gehaald.

Zijn woorden liegen er niet om ,,Ik ben geschorst om een vrije menings uiting,het is niet vergelijkbaar met het verhaal Pim Fortuin ,maar zo voelt het wel ''. Huichelachtige samenzweringen tussen bestuursleden,en coaches hebben Erwin Krokkee een levenslange schorsing op geleverd en 20 jaar training naar de klote geholpen.

Wilt U mij hierover nog spreken dan 0725066347/0653917363 of per email E.Krokkee@zonnet.nl
Bedankt voor Uw aandacht