Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2002
Persberichten districten Utrecht-stad, 09.15 uur

Vrouw in woning overvallen

UTRECHT - Zondag 23 juni is in een woning aan de Rijksstraatweg in Utrecht (De Meern), een 80-jarige vrouw overvallen door drie mannen en een vrouw. De tot nu toe onbekende personen drongen met een smoes omstreeks 17.55 uur de woning binnen. Nadat één van de personen wat water had gevraagd voor zijn zogenaamde defecte auto stond het viertal korte tijd later in de woning van de vrouw. Het was opvallend dat één van de overvallers een jong grijs poesje in de armen hield.

Plotseling werd de vrouw door een kleine dikke man bij haar polsen gepakt en vastgehouden zodat de andere drie de woning konden doorzoeken. Door het geweld wat werd toegepast raakte het slachtoffer aan haar polsen gewond. Uit een kluis werd vervolgens geld en sieraden weggenomen.

De politie van het district Marco Polo is op zoek naar getuigen die mogelijk getuigen zijn geweest van dit voorval of op andere wijze zijn geconfronteerd met dit viertal zijn geconfronteerd. Het viertal bestaat uit drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 30 a 40 jaar. Zij verplaatsen zich in een donkere personenauto. Getuigen wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met het politie bureau Marco Polo via het nummer 0900 8844.

Inbraak in auto

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag werd een auto gestolen die stond geparkeerd aan de Ina Bodier-Bakkerlaan. In de auto, een Mazda 323, lagen een grote hoeveelheid medicijnen welke gebruikt worden voor dieren. Oneigenlijk gebruik van deze medicijnen kan nadelige gevolgen hebben voor mens en dier. De medicijnen zijn verpakt in een grote koelbox.

Lastige man aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een lastige man aangehouden op de Nieuwegracht. De man, 32-jaar uit Utrecht, viel mensen lastig op straat en was hard aan het schreeuwen. De politie werd gewaarschuwd en trof de man aan. Hij was onder invloed van alcohol en werd aangehouden en voor ontnuchtering ingesloten.

Tasjesrover

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een tasjesrover aangehouden. Omstreeks 17.20 uur liep een 24-jarige vrouw uit Utrecht over de Hondsrug. Een 25-jarige man uit Utrecht kwam vervolgens naar de vrouw toelopen en trok aan haar tas. Een passant zag dit gebeuren en duwde de tasjesrover weg. De Utrechter liep vervolgens weg en de politie werd gewaarschuwd. Deze kon in de omgeving de man aanhouden.

Mannen bedreigen
UTRECHT- Op maandagavond werden 4 mannen aangehouden nadat ze een andere man hadden bedreigd. Omstreeks 21.40 uur wilde een 24-jarige automobilist uit Utrecht een parkeerterrein aan de Europalaan verlaten. Voor de in- en uitrit stond echter een auto geparkeerd met daarin vier mannen in de leeftijd van 19 en 26 jaar afkomstig uit Utrecht. De man vroeg of de mannen de auto wilden verplaatsen. Hierop begonnen de mannen de man uit Utrecht mondeling te bedreigen. De politie werd gewaarschuwd en het viertal werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geweldpleger aangehouden
UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een 17-jarige jongen aangehouden nadat hij zich had misdragen in een horecagelegenheid. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er een lastig persoon zich ophield in een horecagelegenheid gelegen aan het Janskerkhof. De agenten werden hier aangesproken door een 18-jarige man uit Utrecht die was geslagen door de 17-jarige. Tevens had de jongen ook een vrouw in de gelegenheid onzedelijk betast. De lastige man is ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontroles
UTRECHT- Op de Potterstraat kregen maandagmiddag vijf automobilisten een bekeuring omdat ze ten onrechte gebruik maakte van de busbaan. Naar aanleiding van klachten uit de buurt werd op maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Westerkade en Tolsteegsingel. In totaal werden 23 bekeuringen uitgeschreven omdat automobilisten in verboden richting reden en/of reden zonder autogordel. Op de Carmera Obscuradreef werd een verkeerscontrole gehouden van 21.30 tot 22.00 uur. Hier kregen 10 automobilisten een bekeuring voor oa. het rijden zonder gordel, rijden door rood en het niet in bezit hebben van de autopapieren.